ZVORNIČKA POLICIJA riješila slučaj krađe 160 000 KM vrijednog Porschea i objavila imena JAVNO!

Zvornička policija rasvijetlila je krađu luksuznog, 160.000 KM vrijednog Porschea Macana, a zbog sumnje da su ukrali vozilo, Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnesena je prijava protiv Davorina Tukelića (40) iz Istočnog Sarajeva, Josipa Ćorića (35) iz Širokog Brijega i Igora Bušatlije (39) iz Travnika.

Pronašli torbicu

Porsche je 10. avgusta 2016. u mjestu Trnovica ukraden iz garaže Zvorničanina M. S., koji godinama živi i radi u Švicarskoj, ali redovno dolazi u rodni kraj.

– U to vrijeme se radilo o potpuno novom vozilu, proizvedenom 2016. godine, koje je vlasnik parkirao u garaži svoje kuće u Trnovici kod Zvornika. Osumnjičeni su, očigledno, imali informaciju o vozilu pa su tokom noći provalili u kuću M. S. U njoj su pronašli torbicu u kojoj se nalazio ključ automobila, koji su potom odvezli iz garaže – kaže izvor blizak istrazi.

Naš sagovornik pojašnjava da je vozilo na sebi imalo švicarske registarske oznake, a samo nekoliko dana nakon krađe pronađeno je u Mostaru.

Imali saznanja

– Na osnovu informacija s terena, policija je pronašla ukradeni Porsche Macan, koji je nakon uviđaja vraćen vlasniku. Iako smo imali određena saznanja o tome ko stoji iza te krađe, sve do sada nije bilo dokaza protiv počinilaca – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar potvrdio je da je rasvijetljena krađa Porschea te da je bijeljinskom Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv D. T., J. Ć. i I. B.

Bogat dosje

Osumnjičeni Igor Bušatlija ima bogat kriminalni dosje. Policiji je poznat kao višestruki prijestupnik koji je u više navrata hapšen zbog krađe vozila, iznude, droge te razbojništava. Hapšen je i u jednoj od najvećih akcija policije na području Federacije BiH, nazvanoj “Sigurnost”, kad je privedeno više od 130 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, razbojništva, krađe vozila i nedozvoljeno držanje oružja.

Avaz.ba