ZNA SE KO JE OPLJAČKAO POPOVIĆA Iza krađe imovine vrijedne preko 100.000€ stoji prijatelj s estrade?

“Voljela bih se naći `oči u oči` sa svećenikom, da ga pitam da li je još zaljubljen u mene”…

Nepoznati lopovi upali su preksinoć u vilu Saše Popovića na Bežanijskoj kosi i ukrali sef sa 10 satova vrijednih navodno više od 100.000 eura. Pljačkaši su odnijeli i manju količinu nakita, kao i važnu dokumentaciju vlasnika “Granda” koja se nalazila u kasi. Policija traga za razbojnicima koji su na spektakularan način upali u kuću s obližnjeg košarkaškog terena, a vjeruje se da bi to mogao biti neko s estrade, blizak Popoviću.

Naime, na to upućuju mnogi detalji ovog razbojništva, a šta je u pitanju pročitajte u nastavku…

Pljačkaši su nedjeljama pratili ovu porodicu, jer su znali da u vrijeme provale niko ne bi trebao biti tu, čak su imali i informaciju da je njihova kćerka Aleksandra proslavljala 19. rođendan.

– Sumnja se da je Popovića tipovao neko iz njegovog bliskog okruženja, možda čak i prijatelj s estrade. Znali su tačno kada oni nisu kod kuće, kako da uđu u dvorište, a da zaobiđu obezbjeđenje, alarm i kamere, kao i gdje je sef i šta se nalazi u njemu. Baš zbog toga, operativci policije namjeravaju ispitati više javnih ličnosti koje su u kontaktu s Popovićem. Takođe, pregledati sve kamere s okolnih kuća koje mogu da pomognu u otkrivanju ove pljačke – tvrdi izvor iz istrage.

– Saša je u četvrtak bio u Hrvatskoj, u Opatiji, gdje ima kuću, a njegova žena Suzana je veći dio dana bila na snimanju nove emisije kod Lee Kiš na Grand televiziji. Sin Danijel radio je u Grandu, dok je kćerka bila s društvom – navodi izvor iz istrage.

Razbojnici su znali da ne mogu da uđu preko glavnog ulaza jer se tu nalazi portir i taj dio dvorišta je obezbjeđen i pokriven kamerama. Međutim, vjeruje se da su oni u kuću upali s druge strane, gdje se nalaze sportski teren, kao i prostor za vježbanje.

Pretpostavlja se da su razbojnici ponijeli i merdevine.

– S obzirom na to da je zid s te strane visok više od četiri metra, vjeruje se da su lopovi prislonili merdevine, preskočili zid i žičanu ogradu, pa kroz dvorište upali u Popovićevu kuću – dodaje izvor.

Policija vjeruje da su ovi profesionalci znali svaki njihov korak.

– Pošto je iz vile ukraden samo sef, očigledno je da su znali gdje se nalazi, kao i šta je u njemu. Pored 10 skupocjenih satova i nešto porodičnog nakita, tu su bili i razni važni dokumenti – ugovori “Grand produkcije”, ugovori osiguranja i slično. Čak nisu ni pokušavali da otvore sef, nego su ga iščupali iz zida i odnijeli – otkriva izvor.

Doznajemo.com/Telegraf.rs