Željko Komšić se ne plaši

– To što je SDP BiH izašao sa svojim kandidatom za člana Predsjedništva BiH za mene je sasvim očekivano i tu nema nikakve drame, niti će to utjecati na kreiranje zajedničkih lista.

To u intervjuu za „EuroBlic“ rekao lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, koji je već objelodanio svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– SDP ima svog kandidata za člana Predsjedništva u Federaciji BiH. Ne znam ko će to biti, ali bit će iz reda bošnjačkog naroda. DF ide sa mnom kao s kandidatom i to je to. Ne vidim u tome ništa sporno ni začuđujuće. Idemo u tu vrstu utakmice, a bit će kako narod odluči – poručuje Komšić.

Na pitanje plaši li se kandidature Dragana Čovića, on je rekao da se raduje njegovoj kandidaturi.

– Volio bih da se to desi – kazao je Komšić.

Podsjećamo na nedavne izjave u kojima je kazao:

Komšić: Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović “izdaja zemlje”, zovite me izdajnikom

Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu da treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića, piše u saopćenju DF-a.

Lagumdžija je, podsjetimo, rekao da je Komšić “zabio nož u leđa” ljevici istupajući samostalno s kandidaturom.

– Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović, HDZ i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje, ‘izdaja ljevice’, onda me slobodno zovite izdajnikom – kazao je Komšić.

Lider DF-a smatra da Lagumdžija dosljedno podržava Dragana Čovića, piše u saopćenju ove stranke.

– Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Draganu Čoviću. Podsjećam vas da sam se s pomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma s Draganom Čovicem, kojim je davao Čoviću sve ono što on danas traži. Da ne pominjem druge ‘sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis’, a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo historijsku šansu, ne Lagumdžije, Komšića ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine – kazao je Komšić.

Avaz.ba