ZBOG ZALEĐENIH PUTEVA U BIH I NEMARA SLUŽBI: Autobus s radnicima prve smjene izletio s ceste i zaustavio se na rubu…

Autobus s radnicima prve smjene iz goraždanskih industrijskih zona “Pobjeda” i “Prevent” jutros je kod Goražda izletio s ceste i zaustavio se na rubu padine iznad stambenih objekata.

Uzrok nezgode, koja je mogla prerasti u tragediju, je zaleđena cesta i činjenica da, uprkos niskim temperaturama, nadležne putne službe nisu posipale abrazivni materijal.

Kako saznajemo u prijevozničkoj firmi “Centroprevoz”, i drugi autobus ove firme, koji je saobraćao na liniji prema Beriču, doživio je nezgodu.

Do radnika u ovom mjestu nije mogao doći jer se okrenuo na cesti, ali je, na svu sreću, ostao na njoj.

IZ RUBRIKE CRNA HRONIKA POGLEDAJTE JOŠ:

Prijedor: Policija rasvijetlila četiri krađe, pljačkao kancelariju Socijalističke partije

Prijedorska policija uhapsila je tri muškarca, od kojih je jedan maloljetan, zbog sumnje da su u ovoj godini počinili četiri pljačke na području ovog grada, potvrđeno je u Policijskoj upravi Prijedor.

Na meti pljačkaša bile su kancelarije političkih partija i sindikalnih organizacija, kao i prodavnice i stanovi, piše Blic.

Krivična djela

U PU Prijedor rekli su da su ovim krađama rasvijetili krivična djela počinjena u periodu od 1. januara do 11. februara ove godine.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija tokom istrage utvrdila da je Srđan Brdar (32) iz Prijedora odgovoran za pljačku dvije kancelarije u toku noći s 24. na 25. januar.

– Prema prikupljenim informacijama, on je prvo provalio u kancelarije Socijalističke partije Republike Srpske, a zatim i u prostorije sindikalne organizacije radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti. Iz ovih kancelarija ukrao je određenu količinu novca, kao i prehrambene i neprahrambene proizvode – pojasnio je izvor blizak istrazi, koji je precizirao da je ovom krađom pribavio korist od oko 600 maraka.

Uhapšen Brdar odranije je poznat policiji po sličnim krivičnim djelima.

Daljnjim radom na terenu, utvrđeno je i da je jedan maloljetnik u toku novogodišnje noći opljačkao prodavnicu „Gogi“ u Prijedoru.

– On je obio ulazna vrata na prodavnici i iz kase ukrao kovani novac, ali se nije radilo o većoj količini – pojasnio je sagovornik.

Osim njih dvojice, prijedorski policijaci priveli su i Miljana R. (37), zbog sumnje da je 11. februara obio stan u tom gradu.

– On je nasilno otvorio ulazna vrata u stanu, zatim je ispreturao stvari u dnevnom boravku i dječijoj sobi, ali nije šta nije ukrao – istaknuo je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale osumnjičenih, da će poslije dokumentiranja tužilaštvu biti podneseni izvještaji, i to protiv Brdara za tešku krađu.

– Protiv Miljana R. izvještaj ide zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti stana, dok će protiv maloljetnika biti preduzete mjere u skladu sa Zaknom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske – pojasnili su u PU Prijedor.

Poznat policiji

Uhapšeni Srđan Brdar poznat je pripadnicima Policijske uprave Prijedor o ranije po krađama. On je hapšen i u aprilu 2015. godine, zbog provala i krađa iz prodavnica.

Osim toga, bio je priveden i prošle godine, kada je u Prijedoru ukrao automobil Golf 2, a zatim prilikom bijega, sletio s puta.
Tom prilikom zadobio je lakše povrede, a i na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta.

Avaz