ZBOG OVOGA ĆE SE SRBIJA I BOSNA DANIMA TRESTI: “Boško, taj poklon od Dodika možeš komotno iskoristiti kao…”

Poznata novinarka Sanela Prašović-Gadžo oštro je reagirala na hvalisanje poslanika u Skupštini Srbije Boška Obradovića (Dveri), koji se pohvalio da je od Milorada Dodika dobio turistički pasoš Republike Srpske.

– Upravo sam dobio turistički pasoš RS. Čestitam predsjedniku Dodiku na večerašnjem historijskom govoru o ujedinjenju Srbije i RS kao našem nacionalnom zadatku broj jedan – napisao je Obradović na Twitteru.

Na ove njegove riječi oštro je reagirala Prašović-Gadžo.

– Pa, ja sam mislila da si nešto naučio. S tim “pasošem”, Boško, možeš da otputuješ do svog toaleta. I tamo da ga upotrijebiš. U državu BiH ulaziš isključivo uz ispravnu putnu ispravu na granici države Bosne i Hercegovine. Prevario te Dodik, ne vrijedi to. Papir obični. Toaletni – odgovorila je Prašović-Gadžo.
Avaz

Historijska odluka: VAR tehnologija će se koristiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

FIFA je večeras donijela kočanu odluku koja bi se mogla okarakterisati i historijskom. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će korištena VAR tehnologija.
FIFA je i službeno potvrdila uvođenje pomoćne video tehnologije na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ovog proljeća.

Popularni VAR (video assistant referee) će biti korišten u Rusiji ovog ljeta prvi put u historiji.

“Moramo ići ukorak s vremenom. Na Svjetskom prvenstvu se donose važne odluke i sudijama je svaka pomoć dobrodošla. Nemoguće je da u 2018. godini svi pred TV ekranima za samo nekoliko sekundi znaju je li sudija pogriješio, a da sam sudija to ne zna”, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino u obrazloženju ove odluke.

VAR je ove sezone testiran u prvenstvima Njemačke i Italije, te engleskim kupovima. Prvi put je korišten u decembru 2016. na Svjetskom klupskom prvenstvu, a godinu kasnije testiran je i na FIFA-inom Kupu konfederacija u Rusiji.
Klix.ba