ZARUČNIK JE OSTAVIO KADA JE ZATRUDNILA: Htjela je da izvrši samoubistvo, a evo kako danas izgleda…

Jedna od najpoznatijih turskih glumica Merjem Uzerli, koja se proslavila ulogom sultanije Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni“, imala je trnovit put do zvijezda. Rođena je prije 33 godine u Njemačkoj, od oca Turčina i majke Njemice. Nakon završene glumačke akademije, dugo nije mogla da nađe posao u struci, pa je za život zarađivala radeći u jednom call centru, kao konobarica, prodavačica, dijelila čokolade u kostimu Deda Mraza, dakle, radila je sve što su joj ponudili kako bi preživjela.

I nije odustajala od toga da jednog dana postane glumica.

Čak i kada je sumnjala u sebe i kada nije imala sredstava za život, a kako je i sama priznala, bilo je takvih momenata, Merjem je željela da glumi.

Uloga sultanije Hurem došla je sasvim slučajno. Od prijateljice koja ju je pozvala kada je saznala za kasting. Uslov je bio da dođe u Tursku, a kako glumica tada nije dobro govorila ovaj jezik, osjećala je veliki pritisak. Takođe, nije vjerovala da će ova serija uopšte opstati.

– Da će to biti posao decenije nije mi bilo ni na kraj pameti. Naprotiv, mislila sam da serija neće trajati ni šest nedjelja. Prve večeri po dolasku posmatrala sam Istanbul stojeći na balkonu svoje sobe – rekla je svojevremeno glumica.

Nakon prvih snimljenih epizoda, shvatila je da joj se ta uloga i te kako dopada. Bila je sve bolja. Honorar je od minimalnog počeo da raste, a popularnost je polako počela da se osjeća. Uloga hrabre, ali surove sultanije uskoro ju je dovela do samog vrha zvijezda u Turskoj.

Tada su ujedno počeli i ozbiljni problemi. Hurem nije umjela da se nosi sa tolikom popularnošću, a sve više je osjećala pritisak od strane javnosti i fanova. U tom periodu, počela je i da se goji, te nije mogla da kontroliše težinu. Sve to dovelo je do toga da bude veoma nesigurna u sebe. Dok su je mnogi obožavali, ona je sebe mrzila.

Uskoro je pala na šarm lijepog plejboja, Turčina Kana Ateša, koji ju je zaveo kao i desetine djevojaka prije nje. Iako je već tada znala da je na lošem glasu, Merjem se prepustila strastima i uskoro zatrudnila. Tada je počeo pakao.

Hurem je u ispovijesti za turski “Hurijet“ otkrila da je u trenucima očaja pomišljala da se ubije, što je i pokušala one noći kada su se dodjeljivale prestižne televizijske nagrade u Antaliji.

– Po prijemu na kliniku u Berlinu, bila sam u veoma lošem stanju. Prvo su me liječili hemijskim, a zatim i homeopatskim lijekovima. Kan je sve vrijeme bio uz mene, ali kada sam saznala za trudnoću, sve se promijenilo – rekla je Hurem i dodala da ju je Kan odmah odbacio i rekao joj da abortira, a ona je u vrhuncu očaja pokušala da se ubije.

Glumica je kroz suze objašnjavala kroz šta je sve prošla kao i da je u tom trenutku kao jedini izlaz vidjela samoubistvo.

– Istina je da sam zbog depresije pokušala da skočim sa balkona svoje hotelske sobe, ali su me u posljednjem trenutku spriječili u tome. Bilo je strašno. Jednostavno sam željela da okončam sve. Da budem uništena, da umrem, htjela sam da se ubijem kako bih se konačno oslobodila- istakla je.

Hurem je otkrila i to da ju je bivši vjerenik tjerao na abortus jer njemu još jedno dijete ne treba.

– Rekao mi je: Ja već imam dvoje svoje djece i treće mi ne treba. Moraš da abortiraš! Uostalom, zar ne misliš da je tako najbolje za oboje. Pomisli samo šta će novine pisati. Reći će da si napustila seriju zbog trudnoće, da si lagala. Ova beba će sve upropastiti. Abortiraj, to danas svi rade! – bila je iskrena Hurem.

Hurem se u februaru 2014. godine porodila i na svijet doneća kćerkicu Laru. Tada joj se život okrenuo na bolje. Ona je bila cijeli njen svijet.

Glumica je napustila seriju “Sulejman Veličanstveni“ pred sam kraj, što je razbijesnilo gotovo sve njene kolege. Međutim, ona je saopštila da je “pregorjela“ i potom se vratila u Njemačku da podiže Laru.

Danas glumica izgleda bolje nego ikad, a planovi za budućnost se samo nižu. Mršavija je nego ikad, što duguje treninzima i zdravoj ishrani.