VUČIĆA U ZAGREBU ODMAH DOČEKALO NEUGODNO IZNENAĐENJE: Dok je stizao u Banske dvore…

U trenucima kad je Aleksandar Vučić stizao u Banske dvore, na glavnom zagrebačkom održavao se prosvjed protiv njegova dolaska.

Nekoliko stotina udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, branitelja i članova HVIDRA-e počelo je u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjed protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

Pitanje ratne odštete

Prosvjed je počeo u 10 sati pod velikim transparentom “Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu”.

Umirovljeni general Željko Sačić, jedan od organizatora prosvjeda, izvijestio je nazočne da je njihov prosvjedni skup na Trgu sv. Marka zabranjen, iako su policiji uredno najavili skup.

Najavio je da će prosvjednici nakon skupa otići do Kamenitih vrata, do kuda mogu, kako bi se čuo i njihov glas. Nakon intoniranja hrvatske himne prosvjednici su povicima “Izdaja, izdaja” izrazili svoje nezadovoljstvo policijskim postupkom.

Na razglas je pušten i Vučićev govor iz Gline 1995. godine kad je rekao da ‘Glina više nikada neće biti hrvatska’.

Nakon okupljanja na Trgu, prosvjednici su se uputili prema Kamenitim vratima pjevajući ‘Rajska djevo kraljice Hrvata’. Nakon brzinske molitve produžili su do policijske blokade na Markovom trgu gdje su stali vrijeđatipolicajce vičući im pitanja ‘Čija ste vi policija? Pupovčeva? Vučićeva?’. Policajce nazivaju ‘Jugoslavenima’ i ‘četnicima’, ‘partizanima’ i ‘udbaškom rukom’.

Inače, blokade je postavljena zbog sigurnosnog protokola.

Ima li u Vučiću iskrenog sugovornika?

Na prosvjedu se nose hrvatske zastave, zastave HOS-a i HSP-a, te županijskih udruga branitelja.

Predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić rekla je u petak na konferenciji za novinare da će prosvjedom “Istinom u budućnost” udovice i branitelji iskazati nezadovoljstvo Vučićevim posjetom jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sugovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

Trg sv. Marka je pod jakom policijskom blokadom.

net.hr