VUČIĆ USRED HRVATSKE NAPAO NOVINARA N1, PITANJE GA IZBACILO IZ TAKTA: Nećete poniznost od…

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić danas je komentirao svoj govor u Glini od prije 23 godine.

Vučić je u tom govoru, koji je održao nekoliko dana prije akcije Oluja, iz tada okupirane Gline, poručivao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatske. “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku!”, poručivao je i govorio o Velikoj Srbiji.

KAŽE DA NIJE GOVORIO O VELIKOJ SRBIJI

Vučić je danas iz Vrginmosta u Općini Gvozd odgovorio na novinarsko pitanje hoće li se ispričati zbog svog govora u Glini. “Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i nijedne sekunda nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine. Čini se da vi ne razumijete jednu stvar”, kazao je Vučić.

“Poniznosti i straha da vam se dodvoravam nikada nećete vidjeti”, poručio je i dodao da se tako recimo u Hrvatskoj slavi Oluja dok je to u Srbiji dan žalosti. Rekao je i kako nikad nije govorio o Velikoj Srbiji u tom govoru iz Gline iako je iz snimki tog govora evidentno da to nije istina.

MALO NAPAO NOVINARA N1

“Bio sam pristojan i na uvrede nisam odgovorio teškim riječima. Mi imamo različite poglede na povijest, ali to ne znači da ne treba živjeti zajedno”, kazao je srpski predsjednik koji je u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj. “Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju”, konstatirao je.

Novinar N1 televizije na to ga je ponovno pitao o govoru u Glini na što mu je Vučić pomalo oštrim tonom odgovorio. “Četvrti put me pitate isto, ja sam mislio da N1 samo u Beogradu ima tu navadu. Jeste me pitali tko je spalio moje kuće? Je li teža jedna rečenica nego paljenje, ubojstva? Nećete poniznost od mene vidjeti”, poručio je srpski predsjednik.

telegram.hr