VUČIĆ SMIRIO DODIKA: Pogledajte kako Dodik priča nakon dolaska iz Beograda…

U izjavi za beogradski “Alo” Dodik je odgovorio na optužbe koje je iznio Michael Carpenter, bivši spoljnopolitički savjetnik Josepha Beidena, rekavši da je “Dodik faktor destabilizacije na Balkanu, i da vodi ekstremno opasno politiku koja ugrožava region”.

„Kao predsjednik Republike Srpske razgovaram sa svima. Isto tako sam razgovarao i sa Amerikancima, pa su me optuživali da sam američki čovjek i da samo njih slušam. Sad odjednom da samo slušam Rusiju. Istina je da ja slušam samo ono što je interes naroda u Srpskoj“ izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je izjavu za beogradski tabloid dao nakon razgovora s Vučićem.

Takođe, u izjavi za beogradski “Alo” odgovorio je na optužbe koje je iznio Michael Carpenter, bivši spoljnopolitički savjetnik Josepha Beidena.

Na konstatacije da je upravo on faktor destabilizacije na Balkanu, i da vodi ekstremno opasno politiku koja ugrožava region, da je kreator paravojne formacije „Srpska čast“ koju treniraju Rusi, Dodik odgovara:

„To su spekulacije namijenjene domaćoj upotrebi. Stranci ne mogu da osmisle ovdje drugu varijantu, nego su rado prihvatili tu laž o paravojnim formacijama da bi optužili mene i Republiku Srpsku. Paravojne formacije u Srpskoj ne postoje. Stranci to dobro znaju i ne moraju da se prave blesavi. Što se Carpentera tiče, koliko znam, on je sada neki privatni konslutant i vjerovatno za potrebe nekih lobista kaže bilo šta. Naravno da ovdje naša opcija nije rat, možda njihova jeste, ali moja niste“ rekao je Dodik.

Dodik izričito odbacuje da on vodi ekstremno opasnu politiku etničkog nacionalizma, koja svara tenzije u regionu i vodi oružanim sukobima.

On je dodao da RS nikome neće prijetiti, niti prijeti.

Slobodna Bosna