Vučić je ovo izgovorio u Tirani: Srpska NAM SE NEĆE DOGODITI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće dopustiti stvaranje Republike Srpske u Srbiji. Kako su prenijeli srbijanski mediji, tokom samita u Tirani, Vučić se obratio predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju (Hashim Thaci). Najprije ga je zamolio da RS ne spominje “bez prijeke potrebe”, a potom poručio:

– Ja mogu kazati da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo.

Predsjednik Srbije ovo je izgovorio u Tirani, tokom samita Brdo-Brioni.

– Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako ići, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako ići. Molim te da razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću – upitao je Vučić i dodao:- Koja će vas to Amerika ugurati u međunarodne institucije? Probao si sa Kolindom (Grabar-Kitarović), Borutom (Pahorom), nisi uspio. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao – rekao je Vučić, a prenose srbijanski mediji.

On je istakao da Tačijevo stalno spominjanje entiteta RS ima uporište u tome što “Amerikanci neće RS”, rekao je predsjednik Vučić.