Vučić: Hašime, nemoj više da si riječ rekao o Republici Srpskoj inače ću…

Vučić je dodao i da se nada da će “imati pameti”. – Molim da Republiku Srpsku ne pominješ bez preke potrebe, znam zašto to govoriš – jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo. Mnoga teška rešenja sam izgurao, molim da se urazumite. Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i (Edi) Rama juče u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumem, ali stanite. Ako dođemo do rešenja – super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir – poručio je Vučić.

Uoči početka Samita, Vučić je jutros razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem o aktuelnoj situaciji u regionu.

Domaćin skupa, albanski predsjednik Iljir Meta sinoć je priredio radnu večeru kojoj su prisustvovali Dodik, bošnjački član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i visoki predstavnik EU Federika Mogerini.

Prethodno se Dodik sastao sa Metom. Na sastanku je naglašeno da je potrebno uspostaviti bolje odnose i saradnju između dve zemlje, i da je turizam jedna od oblasti gde se može razviti poseban oblik saradnje BiH i Albanije. Sagovornici su se založili za otvaranje ambasada u Sarajevu i Tirani.