VRLO BRZO SE PROČULO PO ŽIVINICAMA: U štali domaćina, krava otelila troje muške teladi…

Krava ovog domaćina otelila je troje muške teladi, što predstavlja rijedak slučaj i još niko ne pamti ovako nešto u ovom naselju, a i šire.   

Sakići su kazali da niko nije očekivao da će biti trojke i da je to za njih bilo iznenađenje da od jedne krave dobiju troje teladi.

– Imamo dugo godina krave i ovo nikad nismo doživjeli. Ova pasmina daje mnogo mlijeka, ali da će oteliti troje teladi nismo znali. Svi smo očekivali jedno tele. Veterinar je nakon prvog, primijetio i drugo. No, nakon toga krenulo je treće što nas je sve iznenadilo i začudilo. Vrlo brzo se pročula vijest da je krava otelila troje i narod stalno dolazi da se uvjeri u ovo čudo. Ima ljudi koji s posla ne idu kući, već pravo nama da se uvjere u ovo – kazali su Sakići. 

Stručni tim Veterinarske stanice “Paprikić“, pružio je stručnu pomoć u oteljaju krave koja se nalazi u kritičnom stanju. U veterini se, prema riječima doktora Nevres Paprikića, smatra fenomenom.

– U veterinarskoj praksi ovo je rijetkost. Za 20 godina svoga rada nisam ovo doživio. Posljednjih 15 dana krava je samo ležala, nije mogla ustati. Imala je težak oteljaj i sada je u kritičnom stanju, dok su telad zdrava. Vrlo rijetko se desi da krava oteli dvoje, a ovo treće je veliko iznenađenje. Grlo je pasmine crni holštajn koja je visokomliječna – kazao je veterinar Paprikić.

Krava ovog domaćina otelila je troje muške teladi, što predstavlja rijedak slučaj i još niko ne pamti ovako nešto u ovom naselju, a i šire. Sakići su kazali da niko nije očekivao da će biti trojke i da je to za njih bilo iznenađenje da od jedne krave dobiju troje teladi.

Doznajemo.com/Avaz.ba