VOZAČI U BiH DOBRO SE ČUVAJTE: Pogledajte gdje će biti “dual” radarski sistem od sutra do 20. maja…

Na području Policijske uprave /PU/ Prijedor od sutra do 20. maja biće vršena pojačana kontrola učesnika u saobraćaju “dual” radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Iz PU Prijedor upućen je apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada je riječ o ograničenju brzine kretanja.

“Dual” je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu kretanja vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike.

Radar “dual” ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime je smanjena mogućnost korupcije. Ovaj laserski uređaj mjeri brzinu kretanja vozila do 500 metara udaljenosti.

fokus.ba

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK

Stanje na cestama 20. 04. 2018. u 19 : 05 sati

Policijski uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Lašva-Kaonik i dalje traje, ali je počelo propuštanje vozila naizmjenično, jednom trakom.

Vremenski uvjeti danas su povoljni, ali zbog povremeno pojačanog prometa vozila vozačima ipak savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom.

Zbog odrona skrećemo pažnju i na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), u narednih nekoliko dana vozila u smijeru Visoko-Podlugovi saobraćaju jednom trakom, dok iz suprotnog smijera koriste zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene-Kadije Uvejsa-Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko-Kiseljak).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 do 45 minuta.

bihamk