VOZAČ ZGROŽEN: ‘Djevojka je ležala na cesti krvava, nagnječena i ispovraćana, a nitko nije stao!’

‘JE***sve po spisku svima vama koji ste prije mene prošli ulicom i niste se zaustavili i pomogli djevojci, jer prema stanju istekle krvi na asfaltu dugo je tu ležala. Je*** i vas koji ste prolazili pokraj mene i cure i okrenuli glavu’
Društvenim mrežama širi se Facebook status Zagrepčanina koji je objavio što je vidio rano jutro na putu na posao. Navodi kako je penjući se autom uz brijeg vidio djevojku kako leži na cesti, krvava, pomokrena, ispovraćana, nagnječene glave. Zaustavio se kako bi joj pomogao, pozvao policiju i hitnu te tek nakon nekog vremena dobio pomoć još jednog mladića koji je stao.

Gledajući aute kako prolaze i pitajući se koliko ih je pokraj djevojke prošlo prije nego li se on zaustavio, razočarao se u sugrađane. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
‘Ljudi!!

Gdje ste nestali? Gdje je nestala čovječnost, moral?

Pa koji vam je kurac? Halo!!!!!! Jutros u 6:40 na Slanovečkoj na putu na posao penjao sam se s autom uz brijeg . U susret mi je prošlo 5-6 auta. Na polovici brijega uz samu cestu leži djevojka stara nekih 18 godina. Krvavog nagnječenog lica. Pomokrena i ispovraćana. Pothlađena….

Zaustavljam auto na sred ceste, palim 4 žmigavca i idem vidjeti šta je sa curom. Nezna gdje je, nezna tko je…. Auti prolaze. Brišem joj krv s lica. Stavljam ju u bočni položaj i zovem 112. Šalju policiju i hitnu. Hitna me zove i traže iscrpne podatke o stanju djevojke koja i dalje polusvijesna I nezna za ništa oko sebe….. Auti prolaze. Pokušavam I dalje komunicirati sa curom….. No ništa…… Auti prolaze….. Vani je 3 stupnja….. hladno je… Auti prolaze, a prolaze i minute……
Prolaze i auti njih već i preko 20-tak. Zaustavlja se dečko s plavim Audijem. Nudi pomoć…… I on želi zvati hitnu, no kažem mu da je hitna na putu. Pravi mi društvo i pokušavamo uspostaviti kontakt s curom…… Bezuspješno… Nakon 25 minuta dolaze hitna i policija. Prolaze auti. Djevojka polako dolazi sebi. Izgleda jako loše. Lice umrljano krvlju, razbijena arkada, plave oteklinu, ispovračana dezorijentirana. Policija uzima moje podatke, a djelatnici hitne pomoći obrađuju curu. Auti prolaze. Nadam se da će cura biti dobro i da će netko saznati što joj se dogodilo.

Ali…. JEBEM sve po spisku svima vama koji ste prije mene prošli ulicom i niste se zaustavili i pomogli djevojci, jer prema stanju istekle krvi na asfaltu dugo je tu ležala. Jebem i vas koji ste prolazili pokraj mene i cure i okrenuli glavu.
Pizde sebične.

To je moglo biti i vaše djete!

Mogla je biti vaša susjeda ili rođakinja .

Mogao je biti netko vama drag i poznat. Gdje vam je ljudskost ? I ja sam žurio na posao i da….. zakasnio sam i drago mi je što sam zakasnio jer je netko treba pomoć!

Sram vas bilo i ne vjerujem da u vlastitom kvartu imam ljude kojima sam okružen koji ne mare……. koji se žure …… Koje boli kurac za druge….. Nadam se da će se neki prepoznati….. I barem malo posramiti.
Fala dečku s Audijem što je stao,
jer mu je STALO.

net.hr