“Vjerujete da je Elon Musk poslao raketu u svemir? Vi ste ovce!”

PROŠLOG tjedna SpaceX ušao je u povijest uspješnim lansiranjem Falcon Heavyja, najmoćnije rakete na svijetu.

Naravno, internetski teoretičari zavjera nisu popušili ovu priču poput ostalih “ovaca”, ali to nije ni posebno iznenađenje jer čak je i Elon Musk izjavio da je sve djelovalo izuzetno lažno: “Znate da je stvarno jer izgleda tako lažno. Imali bismo daleko bolje specijalne efekte da smo ovo lažirali.”

I dok se Musk šali, drugi su mrtvi ozbiljni. Barem se nadamo jer tako je puno zabavnije. Uglavnom, ovo je sve što trebate znati o letu Muskove rakete.

Savršeno ubojstvo

Imamo ekscentričnog milijardera koji je pred samo lansiranje iznenada ispalio da će u raketu smjestiti svoje vozilo s lutkom astronauta. Nitko u SpaceX-u navodno nije znao za ovaj plan prije nego je Musk informaciju objavio na Twitteru.

Sumnjivo? Naravno. “Logično” pitanje je: “Je li Musk upravo počinio savršeno ubojstvo?”

Naime, Musk je vrlo lako mogao smjestiti leš u auto i to ne samo na vozačevo mjesto već i u prtljažnik. Naime, izjavio je da astronautsko odijelo nema senzore. Zašto? Ne bi li imalo više smisla da preko odijela skupljaju dodatne informacije? Naravno da bi imalo, ali Musk očito želi prikriti činjenicu da je koknuo čovjeka i njegovo tijelo poslao u svemir.

Nije se dogodilo

Ako je NASA lažirala let na Mjesec, budite sigurni da je isto učinio i Elon Musk. Sve je ovo CGI, tvrdi ekipa s interneta.

Oni su uvjereni da je jedini dokaz koji im treba slučajni fleš koji je razotkrio prozirnu varku u trenutku kada je Teslin Roadster pušten u svemir.

Elone, razotkriven si!

Zemlja je ravna… Naravno

Zašto ni u jednom trenutku u pozadini ne vidimo zvijezde ni satelite? Ha? Zašto? Zato što je zemlja ravna, a sve je ovo jedna velika namještaljka. Tako barem tvrde ravnozemljaši.

Odgovor je zapravo jednostavan. Budući da većina satelita nije veća od auta, bilo bi ih teško vidjeti u prostranstvu svemira, a zbog svjetlosti Zemlje teško je vidjeti i zvijezde.

No, ravnozemljaši ne padaju na te jeftine fore.

A što je s autom?

Treba vam konkretan dokaz da je sve jedna velika laž? Ne tražite dalje od ove teorije. Naime, Musk je na konferenciji za novinare izjavio da Roadster nije posebno modificiran. E vidite, to je problem.

Naime, metal u svemiru zbog direktne izloženosti Suncu može se zagrijati i do 260 stupnjeva što znači da bi se Roadster vrlo brzo pretvorio u masu otopljenog metala.

Točnije, to bi značilo upravo to kada bi teoretičari zavjere znali bilo što drugo osim lupanja gluposti. Čelik i željezo tope se na temperaturama puno većim od 1000 stupnjeva što je daleko veća temperatura od one kojoj će Muskov automobil biti izložen u svemiru.

No, koga briga za te podatke?

Izvanzemaljci?

Naravno da ih je bilo. Štoviše, netko je spazio nepoznati leteći objekt tijekom lansiranja, a sve ukazuje na to da se radilo o izvanzemaljcima. Naravno, kada kažemo “sve”, želimo reći “ništa”.

Vratimo li se nakratko u svijet normalnih ljudi nije teško zaključiti da se vrlo vjerojatno radi o dronovima koji su tamo bili zbog sigurnosti ili novinarske želje da lansiranje snime iz različitih kuteva.

No, što je to kamera snimila u svemiru?

Index.hr