(VIDEO) NJENA GUZA DONOSI SREĆU: Vaše je samo da joj DONESETE OVO, a onda ona uzima stvar u svoje ruke!

Italijanska pravnica Laura Bragato tvrdi da njena guza donosi sreću momcima koje bodri.

”Ljudi tvrde da moja guza donosi sreću, pa me traže da uoči utakmice poziram u dresu njihovog kluba ili reprezentacije”, tvrdi Laura.

Made me think of you. #culopiatto #milano

A post shared by LAURA BRAGATO (@laurabragato) on


Prvi put je baš to radila sa dresom Rome, a nakon toga i sa Jventusovim. Smatra da je ona najaslužnija za prolaz torinskog kluba u četvrtfinale Lige šampiona.

Only for my bae ???????? #culopiatto ???? @wave_essentials

A post shared by LAURA BRAGATO (@laurabragato) on


Laura je isto uradila i sa dresom Italije uoči gostovanja engleskoj, u kojem su Azuri izvukli na Vembliju 1:1.


Inače, njn omiljeni igrač je Patrik Kutrone, sa kojim je veliki prijatelj. U odličnim odnosima je i sa Džesijem Lingardom, engeskim reprezentativcem.

Io dico Bonjour ✌???? voi che dite ?

A post shared by LAURA BRAGATO (@laurabragato) on


Kurir.rs

Italijanska policija uhapsila osumnjičenog za planiranje napada kamionom

Italijanska antiteroristička policija u srijedu je uhapsila italijanskog državljana marokanskog porijekla za koga navodi da je simpatizer Islamske države koji je planirao napad kamionom.
To je posljednje u nizu hapšenja u ovom mjesecu sumnjivih pristalica terorista i dolazi u vrijeme dok Italija intenzivira protjerivanja stranaca.

Elmahdi Halili (23), koji je uhapšen u sjevernom gradu Torinu, “proučavao je kako da izvede napad kamionom”, izjavio je načelnik torinske policije Francesco Messina.

“On je vježbao kako da koristi nož i razmatrao je gdje i kako da napadne”, kazao je Messina.

Napadači u Londonu izveli su tri napada vozilima u prošloj godini. Militanti su u 2016. u napadima kamionima ubili i povrijedili brojne ljude u Nici i Berlinu.

Policija je saopćila da je Halili u 2015. godini bio osuđen na dvoipogodišnju kaznu uslovnog zatvora zbog “poticanja na terorizam” vođenjem websitea koji slavi Islamsku državu i pozdravlja napade njenih pristalica počinjene u Evropi.

Nije bilo odmah moguće zatražiti komentar od Halilija ili od njegovog pravnog zastupnika.

Italija je u posljednjim mjesecima intenzivirala protjerivanja stranaca za koje se vjeruje da predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Do sada je u ovoj godini protjerano 29 ljudi, od kojih su većina muslimani, u poređenju sa 137 u kompletnoj 2017. godini, prenosi Reuters.
Klix.ba