VELIKO NEVRIJEME ZAHVATILO HERCEGOVINU: Pogledajte kakav užas je nastao…

Veliko nevrijeme zahvatilo je cijelu Hercegovinu, ali još nema prijava većih šteta, potvrđeno je Srni u Regionalnom operativnom centru Civilne zaštite.

Jak vjetar i padavine najviše su noćas zahvatile opštinu Gacko, gdje je samo za protekla 24 sata palo 136,5 litara kiše po metru kvadratnom. Stanovnici ove opštine kažu da olujni vjetar nosi sve pred sobom.

Na području Trebinja udari juga jutros su dostizali brzinu od blizu 90 kilometara na čas, elektro i vodosnabdijevanje grada je uredno, osim u Trebinjskoj šumi, gdje povremeno dolazi do nestanka električne energije.

U pojedinim dijelovima grada vjetar je rušio i stabla iz korijena, te prevrtao kontejnere.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje Srni je potvrđeno da su jutros gasili zapaljen “audi A4” ispred porodične kuće u naselju Gorica.

U požaru je izgorio prednji dio vozila, a pretpostavlja se da je riječ o samozapaljenju.

U BiH crveni meteoalarm zbog kiše

Za područje Mostara i Trebinja danas je na snazi crveni meteoalarm zbog obilne kiše koja je prognozirana u količini od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Za Foču, Sarajevo, Bihać i Livno zbog obilne kiše na snazi je narandžasti meteoalarm, dok je za Banja Luku, Tuzlu, Prijedor i Višegrad na snazi žuto stepen upozorenja.

Za područje Mostara, Sarajeva, Livna i Trebinja danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog prognoziranih olujnih udara juga, brzine 70 do 90 km/h.

Crveni upozorenje znači izuzetno opasno vrijeme, narandžasto upozorenje je za opasno vrijeme, dok žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vrijeme.

Za područje Mostara i Trebinja danas je na snazi crveni meteoalarm zbog obilne kiše koja je prognozirana u količini od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

N1