VAPAJ OČAJNE KĆERKE “Izvinite na smetnji, pročitajte i pomozite ako možete… Moj tata treba pomoć”

Poštovani mediji, možda Vam oduzimam vrijeme i postajem naporna sa jednom te istom molbom… ali Vi mi budete od velike pomoći kada objavite ovo na svojim web portalima… ukoliko ste u stanju da objavite ovo za mog tatu bila bih Vam jako zahvalna. Unaprijed hvala i izvinite na smetnji.

Ovo je kratka poruka koju je našem, kao i drugim portalima, uputila kćerka Edina Grbića, Belma. Prenosimo apel…

Život četrdesetogodišnjeg Edina Grbića iz Tuzle visi o koncu, a nada za izlječenje je transplantacija pluća na Klinici u Beču za koju je potrebno prikupiti 120.000 eura. Sve njegove životne aktivnosti svele su se na ovisnost o bocama s kisikom na koje danonoćno mora biti priključen.

– Simptome bolesti počeo sam osjećati 2012. godine kada mi je dijagnosticirana idiopatska plućna fibroza. Uprkos tome išao sam na posao na Površinski kop Dubrave, nekako se nosio s bolešću sve do 2015. godine kada sam pao na postelju. Uslijedile su brojne pretrage, nakon kojih mi je dijagnosticirano da bolujem od intersticijske difuzne plućne fibroze. Moja pluća rade svega 25 odsto kapaciteta i zbog toga me boce s kisikom, na koje sam priključen, svakodnevno ostavljaju u životu.

Ljekari sa Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla, koji su analizirali Grbićeve nalaze, konstatirali su kako je on prvi pacijent poslije dvije decenije sa dijagnozom intersticijske difuzne plućne fibroze. Transplantacija pluća je jedini mogući izlaz, ali bečka klinika insistira da im se uplati puni iznos novca kako bi pristupili transplantaciji.

Nada u novi život kod njega tinja, prvenstveno zbog kćerke i sina Bakira. Živi za dan kada će opet slobodno prošetati sa svojom porodicom i disati punim plućima.

– Trenutno uspijevam napraviti nekoliko koraka po kući. Kada izlazim napolje, što je rijetkost, silazak niz stepenice traje najmanje sat vremena. Još teži je povratak u kuću.

Sve do 2012. godine Grbići su živjeli uobičajenim porodičnim životom. Edin je išao na posao, djeca su se školovala…

Svi koji žele pomoći Edinu to mogu učiniti putem žiroračuna:

RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
ADRESA: ZMAJA OD BOSNE BB SARAJEVO BIH
IBAN CODE: BA391613000014134313
FULL BENEFICIARY ADDRESS: VRŠANI 89 TUZLA

Novac možete uplatiti na broj žiroračuna u KM

Edin Grbić
JMBG: 1812977180013
TRANSAKCIJSKI RAČUN: 1613000014134313
Pored žiroračuna korisnici BH Telecoma Edinu mogu pomoći i pozivom na humanitarni broj 090 292 097 kojim doniraju 3 KM. 

Za sve dodatne informacije porodici Grbić se možete obratiti putem broja +387 62 069 079.

Doznajemo.com