UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pripadnici policije brutalno prebijaju 3 mladića u Podgorici, traži se…

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako pripadnici crnogorske policije prebijaju trojicu mladića u centru Podgorice. Iz podgoričke policije je objavljeno da namjeravaju preduzeti sve mjere i radnje povodom ovog slučaja, a oglasio se i Savjet za građansku kontrolu policije koji je pozvao nadležne da riješe slučaj.

Povodom ovog slučaja direktor policije Slavko Stojanović naredio je smjenu načelnika Inetrvente jedinice policije Podgorica Milana Radusinovića.

– Policija će se prema sadržini ovog video zapisa snimljnog 17. fabruara ove godine, odnijeti odgovorno i ispitati sve okolnosti događaja i shodno tome preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se odnose i na utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika. O aktivnostima izvršenih provjera sadržine snimka i drugim mjerama i radnjama u vezi sa ovim javnost će biti blagovremeno obaviještena, naveli su iz Uprave policije.

Kako su dodali, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije takođe treba preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti na provjeri sadržaja ovog snimka.

Građani su, Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili snimak na kojem se vidi kako policijski službenici postupaju prema mladićima.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije Saša Zeković, izjavio je da je Savjet pod oznakom hitno, od direktora Uprave policije zatražio da naloži hitnu provjeru, utvrdi identitet postupajućih policijskih službenika, razloge za intervenciju prema građanima sa pojašnjem zašto je moralo doći i do upotrebe fizičke sile.

– Savjet je dodatno zatražio da direktor Uprave policije informiše da li je tražena i pružena medicinska pomoć ovim mladićima koji su iste noći i zadržani u prostorijama za boravak zadržanih osoba u CB Podgorica. Prema navodima, koji su pruženi Savjetu, dvojicu mladića su navodno tukli i u vozilu tzv. ‘marica’ prilikom prevoza u CB Podgorica, naveo je Zeković.

Građanska kontrole policije je snimak dostavila, na upoznavanje i dalje postupanje, i načeniku Centra bezbjednosti Podgorica.

– Upoznata je i Unutrašnja kontrola policije uz ocjenu da ‘bez obzira na razloge intervencije policijskih službenika Savjet cijeni da je vidljivo policijsko postupanje, u smislu upotrebe sile, neosnovano i neprofesionalno’ pa je shodno izdatoj ocjeni i dostavljenom snimku zatraženo dalje postupanje ovog odjeljenja MUP Crne Gore, izjavio je on.

Pogledajte snimak…

doznajemo.com