UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ| Ovo nije za osjetljive osobe: Pogledajte video o pogibiji tri djevojke u Kalesiji…

Tri osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u blizini Kalesije. Potvrđeno je to za N1 jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koje se potom oglasilo i saopćenjem za javnost.

Kako se navodi u policijskom izvještaju o ovoj nesreći, dana 3.1.2018. godine oko 21,30 sati, na regionalnom putu Međaš-Živinice, u mjestu G.Vukovije, općina Kalesija dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali M.Š., rođen 1998.godine nastanjen na području općine Kalesija koji je upravljao pmv. „BMW“ i M.H., rođena 1991.godine nastanjena na području općine Kalesija koja je upravljala pmv. „Opel Corsa“.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi saputnice u pmv. „Opel Corsa“: A.H., rođena 1962.godine, A.H., rođena 1959.godine i E.S., rođena 1982.godine, sve tri nastanjene na području općine Kalesija su smrtno stradale, dok su vozači M.H. i M.Š. zadobili teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, gdje su isti i zadržani na daljem liječenju.

Po prijavi su postupili službenici PS Kalesija, dok su uviđajne radnje preduzeli službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca, saopćeno je iz MUP-a TK.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Masle kod Kalesije smrtno su stradale tri djevojke, dok su dvije osobe povrijeđene.

Kako je lokalna TV stanica Neon nezvanično saopćila, u nesreći su smrtno stradale djevojke iz Miljanovaca: Erna S., Ajša H. i Ajka H. Nezvanično, Erna S. je bivša odbojkašica Pola, Kule Gradačac i državna reprezentativka Erna Sinanović.

Na mjestu događaja su službenici policije koji će zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem obaviti uviđaj i utvrditi uzrok ove nesreće. U MUP-u TK potvrdili su informaciju da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale dok su dvije osobe muškarac i djevojka povrijeđeni i prevezeni su u UKC Tuzla.