(UZNEMIRUJUĆE) SVIJET SE DIVI HRABROM POLICAJCU! Napadač ga držao na nišanu i vikao: PUCAJ MI U GLAVU! UBIJ ME! Pogledajte šta je ovaj uradio! VIDEO

Napadač koji je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a nanoseći povrede najmanje 15 osoba, nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao Alek Minasian.

Njegove kolege tvrde da nije bio društvena osoba.

Šef tamošnje policije Mark Saunders ističe da je, po svemu sudeći, reč o smišljenom napadu.

Na snimku hapšenja vidi se vozač kombija oči u oči s policajcem. Kada mu je policajac doviknuo: “Predaj se, inače ću pucati”, ovaj mu je rekao: “Ubij me! Pucaj mi u glavu”.

Policija iz Toronta je odbila da objavit ime hrabrog policajca, ali Gari Klement, penzionisani policajac koji ima 34 godine iskustva u policiji, ocenjuje da je reč “o vrlo iskusnom i zrelom policajcu”.

“Rekao bih da je čovek naleteo na pravog policajca”, rekao je Klement i objasnio: “Niko ne zna kako će oni (napadači) reagovati. U takvoj situaciji mnogi (policajci) pribegavaju sili. Ovaj policajac je reagovao na vrlo zreo način”.

Nenasilnu akciju kanadske policije pozdravili su mnogi na društvenim mrežama.
Kurir.rs

Ambasada SAD-a: Matvijenko je iznijela laži, Amerika ostaje istinski saveznik BiH

Nakon obraćanja predsjednice Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Ambasade SAD-a u BiH kazali su za Klix.ba kako su Sjedinjene Američke Države bile i uvijek će ostati istinski prijatelj i saveznik naše zemlje.
Iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH naveli su da je predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko bila gost institucija Bosne i Hercegovne i da sva specifična pitanja glede njenog obraćanja u Parlamentarnoj skupštini BiH treba uputiti njenim domaćinima.

“Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Matvijenko ne zavređuju poseban komentar. Opredijeljenost Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini kao suverenoj, multietničkoj državi i njenoj euroatlantskoj budućnosti dobro je poznata i ne zahtijeva dodatna objašnjenja. Bosna i Hercegovina i njeni građani znaju da su Sjedinjene Američke Države bile i uvijek će ostati njihov istinski prijatelj i saveznik”, kazali su za Klix.ba u Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

Podsjećamo, predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH održala je pravi protuzapadni govor koji se pretvorio u politički skandal uz brojne negativne reakcije bh. političara.

Matvijenko je otvoreno kazala kako se Amerika odnosi neprijateljski prema Rusiji, kritikovala je Crnu Goru zbog ulaska u NATO te indirektno zaprijetila Makedoniji ukoliko krene istim tim putem.

Ona je pozvala na reformisanje bh. državnih pravosudnih institucija te na očuvanje široke autonomije entiteta. Jasno je poručila kako Rusija traži da se što prije zatvori Ured visokog predstavnika za BiH (OHR).
Klix.ba