UZBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ: Pogledajte ko je čovjek koji nudi 100 hiljada evra za likvidaciju Milorada Dodika…

Na fejsbuk profilu izvjesnog Borisa Dodika iz Berlina otvoreno se poziva na likvidaciju političara u Srpskoj. Dodik nudi 100 hiljada evra za likvidaciju Milorada Dodika.

Po obavljenom poslu, kako piše, daje i 20 hiljada za likvidaciju Mladena Bosića i Ognjena Tadića i deset hiljada evra za ubistvo Petra Đokića, Marka Pavića, Igora Radojičića i Nebojšu Radmanovića. Član je, kako piše na profilu, organizacije “Crna ruka”.

Ministar unutrašnjih poslova najavljuje akciju. U pauzi sastanka sa Ministrom bezbjednosti Bosne i Hecegovine, Dragan Lukač poručuje da će procesuirati svakoga ko podstrekava izvršenje krivičnog djela.

“Normalno da će biti procesuirani kao sve jedan koji poziva na izvršenje bilo kog krivičnog djela i već smo, na pozivanje na neke radikalne metode izvršenja krivičnih djela drugih lica, podstrekavanje i tako dalje i to jeste krivično djelo i u krivičnom zakonu RS i BiH svako lice koje radi takve stvari biće procesuirano”, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova u Vladi RS.

Lukač i Mektić se, iza zatvorenih vrata, ipak nisu bavili prijetnjama sa fejzbuka. Najavljuju formiranje nove policijsko-operativne grupe koja će se, u saradnji sa tužiocima, baviti isključivo borbom protiv terorizma. Plan je, kako kažu, deradikalizacija nasilnih i ekstremnih pokreta u BiH. Čim se završilo sa najavama, odovarajući na, kako kaže, kritike upućene na njegov i račun njegovog Ministarstva, Dragan Mektić je priču o terorizmu okrenuo na priču o pedikiru i jahtama.

“Te kritike su išle dotle da su se ticale mog privatnog života. Ne znam, da li ja spavam u nekom hotelu, da li meni neko dovodi nekakve ženske, da li ja besplatno pedikiram u nekom hotelu. Sada ću vam reći i onima koji to istražuju poručujem da istraže neke druge stvari. Neka se okrenu prema Portorožu i prema Trstu, neka kaže kakve se orgije vode po jahtama gore i po hotelima u Trstu”, rekao je ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić.

Više informacija o dešavanju na jahti Lukačev gost nije htio da kaže. I o borbi protiv terorizma više će na sljedećem sastanku gdje će, najvjerovatnije, Mektić da bude domaćin. Najavljuje skoro završavanje Strategije koja bi se bavilla prevencijom i borbom protiv terorizma u Bosni i Hercegovini.

Izvor: ATV

Upozoravamo naše čitaoce da u slučaju prijetećih, vulgarnih ili drugih neprikladnih komentara mogu i krivično odgovarati pred nadležnim organima u BiH. Shodno tome CIK.ba će izbrisati takve komentara, te za iste ne snosimo odgovornost.