UZBUNA U CIJELOJ BiH NAKON UŽASA: Sjedio s društvom i pio, pa ženu iz vazdušne puške pogodio u leđa…

Policija iz Velike Kladuše uhapsila je u petak 34-godišnjeg Š. E. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Prema informacijama iz MUP-a Usnko-sanskog kantona, 51-godišnji L. E. pozvao je policiju i prijavio kako ispred kuće Š. E. sjedi više osoba, koje konzumiraju alkohol. U prijavi je također naveo kako je Š. E. ispalio hitac iz vazdušne puške, pri čemu je pogodio A. E.

Kako saznajemo, on je hicem iz puške upucao ženu u leđa, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada, te se utvrđuje da li je ženu namjerno pogodio.

– Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša – kazali su iz policije.

JOŠ IZ RUBRIKE CRNA HRONIKA

Povrijeđena Zeničanka s Prenja helikopterom prevezena u Konjic…

Djevojka koja je teško povrijeđena sinoć i čija se hitna evakuacija zahtijevala prebačena je helikopterom Oružanih snaga BiH u Konjic.

Apel za pomoć povrijeđenoj djevojci spasilačke službe su dobile jučer u popodnevnim satima. Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic poduzela je odmah sve potrebne aktivnosti za evakuaciju povrijeđene osobe.

U akciju spašavanja e uključeno 13 pripadnika GSS Konjic, tri pripadnika GSS Mostar i pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Zbog nepristupačnog i veoma teškog terena probijanje do unesrećene osobe trajalo je cijelu noć, pa se tek jutros oko pet sati došlo do djevojke. Upućen je zahtjev za pomoć helikoptera OSBiH. Iako je teren bio nepristupačan, posada helikoptera je hitno i profesionalno reagirala, gdje je pokazano znanje i stručnost za reagiranje u situacijama gdje je ugrožen ljudski život.

– Ovo je još jedna u nizu uspješnih MEDAVC operacija gdje su OS BiH, kao i mnogo puta do sada, svojim angažiranjem spasili život i kada je hitna intervencija zračnim putem bila jedini način da se spasi ono najvrednije – ljudski život – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u vanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća, saopćeno je.

faktor.ba