UŽAS U SARAJEVU: Pokušao zaštititi mladića od džeparoša i onda su izvadili…

Sarajlija Hajrudin Zulfić povrijeđen je u incidentu koji se desio jutros oko osam sati na tramvajskoj stanici u sarajevskom naselju Pofalići. Kako nam je ispričao 21-godišnjak, ni krivog ni dužnog pretukla su ga dvojica nepoznatih mladića metalnim šipkama, a potom su pobjegli.
Zulfić nam se javio priloživši fotografije povreda u predjelu glave i poruku kako je, braneći jednog sugrađanina, stradao pred punom tramvajskom stanicom.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su nam da se jutros desilo napad na Pofalićima u kojem je jedna osoba povrijeđena.

“Radimo na slučaju”, kratko su nam kazali iz sarajevske policije.

Naime, prema Zulfićevim riječima, dvojica nepoznatih mladića pokušali su jutros u tramvaju otuđiti šal s vrata trećeg momka kada se povrijeđeni 21-godišnjak umiješao.

“Zatražio sam da mladiću vrate šal bez ikakvih tenzija, na šta su oni odreagovali verbalnim, a potom i fizičkim napadom. Izvadili su metalne palice te me nekoliko puta udarili u ruku kojom sam se branio. Kada se više nisam mogao braniti, udarili su me po glavi i preko lica. Nakon toga su pobjegli između zgrada”, ispričao nam je Zulfić.

Krvavi mladić potom je prišao policijskoj patroli koja je stajala nedaleko od mjesta dešavanja, dok je neko od građana iz mase na tramvajskoj stanici pozvao Hitnu pomoć.

“Odvezli su me u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ odakle sam dalje upućen na snimanje glave te oftalmologu”, rekao nam je Zulfić.

Napadnuti Sarajlija ističe kako kroz svoj slučaj samo želi skrenuti pažnju svim građanima glavnog grada BiH da zaustave nasilnike i džeparoše te policiji da otkriva napadače.

“Ne znam koliko još slučajeva poput Denisa Mrnjavca treba da se desi. Jutros sam to mogao biti ja. Ovo je moj grad i moj narod. Volim ovaj grad i ovaj narod i kao što sam jutros išao glavom bez obzira na metalnu palicu, opet ću kada god zatreba. Žao mi je što su nam ovakvi slučajevi postali dio svakodnevnice”, naglasio je.

Zulfiću je ukazana medicinska pomoć i poslan je na kućno liječenje, a iz policije još nemaju nikakvih informacija o mladićima koji su ga napali.

Klix.ba