UNUK UBIO MAJKU IGRAČA “CRVENE ZVEZDE”: Njen suprug o DETALJIMA HOROR ZLOČINA u Srbiji…

«Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara» (nešto manje od 170 eura, op.prir.), napisao je moj unuk Srđan na kompjuteru u igraonici i poslao preko Fejsbuka poruku svojoj djevojci. Po toj poruci ga je policija ubrzo locirala i uhapsila. Tamo je priznao da je zaklao babu, moju suprugu Miru, ali da je namjeravao da ubije i mene.

Ovom izjavom za Kurir počinje razgovor Božidar Šarac, suprug ubijene Mire Šarac (64), koju je u srijedu popodne zaklao kćerkin sin Srđan M. (23). Stravično ubistvo dogodilo se u rumskom naselju Igralište, u stanu u kojem je ubijena žena živjela sa suprugom. Inače,   pitanju je majka bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Dragana Šarca (43).

KRV NA TEPIHU. Božidar objašnjava da je iz stana izašao oko devet sati.

– Otišao sam na posao, a supruga Mira je ostala u stanu. Zvao sam je oko 12 sati, ali se nije javljala. Zvao sam kasnije na fiksni. Srđan se javio i rekao da je u prodavnici. Pitao me je kada dolazim s posla, rekao sam mu oko 16 časova. Kazao je: «Dobro, čekam te, pa da se ispričamo kada dođeš» – objašnjava Božidar.

Brišući uplakane oči, dodaje da ga je Srđan zvao oko 15.40 časova.

– Bilo mi je čudno što me opet zove. Kad sam stigao, Srđan je sjedio u fotelji. Pitao sam ga gdje je Mira, rekao je da je kod komšinice i požurivao me da što prije skinem jaknu jer je toplo u sobi – prisjeća se detalja gospodin Šarac.

Prema njegovim tvrdnjama, tada je već shvatio da se nešto desilo.

– Prvo sam primijetio krv na tepihu, tražio sam je po stanu. Potom sam došao do kupatila…

ZAKLJUČANA VRATA. Pokazujući vrata od kupatila, objašnjava da su bila zaključana.

– Kroz staklo iznad vrata vidio sam Miru u lokvi krvi. Viknuo sam na njega: «Ti si ovo uradio», zgrabio ga za ramena, ali on je tvrdio da ništa ne zna i kazao da hoće da ide. Pokušao sam da ga zadržim, ali se otrgao i pobjegao – navodi Božidar Šarac.

On dodaje da su vrata od kupatila razvalili kada je stigla Hitna pomoć.

– Zaklao ju je nožem i ubo još nekoliko puta u vrat. Zašto sam se rodio kada sam ovako nešto doživio od rođenog unuka? Kada smo izvukli tijelo, na dnu kade našli smo krvavi čaršav kojim ju je vukao i gomilu računa i priznanica. Vjerovatno je tražio novac – smatra Božidar.

LIJEČIO SE OD NARKOMANIJE.  Božidar Šarac priznaje da je njegov unuk Srđan imao problema s narkoticima i da je bio na liječenju nekoliko puta.

– Prije šest mjeseci je kao uspio da se izliječi, ali eto šta se desilo. Sada čujem i da se slikao s nekim noževima i da je pisao da će postati serijski ubica. Ne znam koliko je to tačno – navodi suprug ubijene žene.

doznajemo.com