UHVAĆENA ALMA D. Nožem opljačkala jednu apoteku, ali je ubrzo je…

Sarajevska policija uhapsila je jučer 42-godišnju Almu D. iz Sarajeva, nedugo nakon što je, uz upotrebu noža opljačkala apoteku u Starom Gradu, a zatim pokušala opljačkati i drugu apoteku, ovaj put u općini Centar.

Kako saznajemo iz MUP-a Kantona Sarajevo, prva pljačka dogodila se u 12.30 sati u apoteci Al – Hana u Arapovoj ulici, gdje je tad još nepoznata žena, prijeteći nožem, od radnica iznudila novac od pazara, te određenu količinu lijekova, nakon čega je pobjegla u nepoznatom pravcu.

Isti dan, oko 14.15 sati, na meti ove pljačkašice našla se i apoteka “Tilia” u ulici Marcela Šnajdera, ali je ovaj put, pljačkašicu uhvatio zaštitar, koji ju je zadržao do dolaska policije.

Provjerama je utvrđen identitet osumnjičene, koja je oko 15 sati uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo razbojništvo. Kod nje su policajci pronašli i oduzeli određenu sumu novca, kao i nož.

– O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osumnjičena je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako su naveli u policiji, uviđaje oba krivična djela obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a KS, koji nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti osumnjičene.

Sarajevska policija uhapsila je jučer 42-godišnju Almu D. iz Sarajeva, nedugo nakon što je, uz upotrebu noža opljačkala apoteku u Starom Gradu, a zatim pokušala opljačkati i drugu apoteku, ovaj put u općini Centar. Kako saznajemo iz MUP-a Kantona Sarajevo, prva pljačka dogodila se u 12.30 sati u apoteci Al – Hana u Arapovoj ulici, gdje je tad još nepoznata žena, prijeteći nožem, od radnica iznudila novac od pazara, te određenu količinu lijekova, nakon čega je pobjegla u nepoznatom pravcu.

faktor.ba