UDARILI NA “VIKIĆEVOG SPECIJALCA”: Detalji, kako je povrijeđen Zoran Čegar…

Pripadnik Federalne uprave policije fizički je napadnut jučer tokom protesta ispred zgrade Parlamenta FBiH i tom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, a što se moglo vidjeti i jučer na mjestu događaja, teške tjelesne povrede zadobio je komandant podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a Zoran Čegar.

Zbog ovog napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Hajriza Dogloda (50) iz Zenice, koji je u MUP-u KS ispitan u svojstvu osumnjičenog za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Očevici ovog napada za Faktor su ispričali kako je uhapšeni Doglod prvi napao Čegara, kojem je prišao s leđa.

– Dok su se oni gombali, prišla su njih još trojica-četverica i prije nego su drugi policajci pritrčali, uspjeli su ga oboriti na beton i bukvalno su ga “zgazili” – ispričao nam je ovaj očevidac.

Čegar je, kako saznajemo, u ovom napadu zadobio lom čašice jednog ramena, iščašenje drugog ramena, kao i istegnuće tetiva vrata.

Kako tvrdi, mnogi od prisutnih su bili vidno pijani i agresivni i željeli su po svaku cijenu da uđu u zgradu Parlamenta.

– Tim ljudima koji su ih spriječili treba odati priznanje jer ovi okupljeni su bili vrlo agresivni i da su ušli, ko zna šta bi tamo bilo. Evidentno je da su došli s tom namjerom, jer predsjedavajući Parlamenta Edin Mušić je izlazio i govorio da želi da se vidi s njima i razgovara, ali oni su to odbili. Željeli su samo da uđu na sjednicu, baš su bili agresivni i policija im to jednostavno nije mogla dozvoliti – kaže naš sagovornik.

Doglod je potom uhapšen i sproveden na krim-obradu u MUP Kantona Sarajevo, nakon koje je pušten na slobodu.

Čegar je, također, nakon ukazane pomoći na Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, pušten na kućno liječenje.

Zoran Čegar poznat je kao legendarni branitelj Sarajeva, koji je kao pripadnik Odreda policije “Bosna” učestvovao u sprečavanju napada snaga JNA na Predsjedništvo BiH u maju 1992. godine.

faktor.ba