U OVO JE TEŠKO POVJEROVATI: Znate li koliko Rada Manojlović ima godina?

No, ako se malo bolje prisjetim, ona je već desetak godina ne estradi i praktično iko nije uzimao u obzir njene godine, obzirom da izgleda besprijekorno.

Upravo dok je trajala podjela komplimenata na Radin račun u jednoj od Grandovih emisija, direktor Saša Popović ju je pitao da pred milionskim auditorijumom kaže koliko ima godina i na odgovor zgodne folkerke, svi su ostali zatečeni:

– Punih trideset! Trideset treća – rekla je. 

A izgleda kao da je tek postala punoljetna. 

Da li ste i vi iznenađeni? 

Radmila Rada Manojlović je srpska folk pevačica. Rođena je 25. avgusta 1985. godine u Požarevcu.

Odrasla je u selu Četerežu. Završila je srednju školu u Velikoj Plani, a nakon toga je upisala Ekonomski fakultet u Kragujevcu. Kada je imala devetnaest godina, njena majka se razbolela i preminula je od raka grlića materice. Teško je živela jer je sama morala da zarađuje za školovanje. Otac Rade joj je bio velika podrška i od njega je nasledila talenat za muziku. Ima mlađu sestru Mariju za koju je vezana i polubrata Nenada koji je, takođe, pevač.

2003. godine Rada se prvi put prijavila na audiciju Zvezda Granda. Pošto nije prošla dalje, snimila je CD koji nije doživeo uspeh kakvom se nadala. 2007. godine je stigla do finala u takmičenju Zvezda Granda, ali je osvojila drugo mesto. Pobednik je bio Dušan Svilar. Grand produkcija joj je poklonila pesmu „Nikada više“ koja je postala veliki hit. 2008. godine je nastupila na Grand festivalu sa numerom „Bole ove usne neverne“. Ubrzo je usledio singl pod nazivom „Bolje ona nego ja“. 2009. godine je uradila album koji je objavila Grand produkcija. Na njemu su se izdvojile pesme: „Deset ispod nule“ i „Rođendan“. 2010. godine je snimila duet sa Sašom Matićem čiji je naziv „Mešaj, mala“. 2011. godine je izašao Radin drugi CD u izdanju Grand produkcije. Najveći hitovi su postale numere: „Marakana“, „Nije meni“ i „S’ mora na planine“. 2013. godine je sa Cvijom otpevala pesmu „Nema te“. 2014. godine je snimila spot za numeru „Alkotest“ koji na you tube-u ima preko 26 miliona pregleda. Sarađivala je sa Milošem Roganovićem i Filipom Miletićem. 2016. godine je objavila album „Metropola“. Publika je odlično prihvatila pesme: „Metropola“, „Gratis“ i „Istina živa“ za koje je uradila spotove i koje obaraju rekorde po slušanosti.

Sa pobednikom Zvezda Granda, Harisom Bekrićem, je otpevala duet „Biseri i svila“ koji je za jedan dan imao milion pregleda na you tube-u. Učestvuje u emisiji „Neki novi klinci“ kao član žirija koji, pored nje, čine: Milica Todorović, Bane Mojičević i Milan Topalović Topalko.

novi.ba