U ČETVRTAK TEMPERATURE I NIŽE OD -20 STEPENI: Međutim meteorolozi nakon četvrtka najvljuju ono što niko nije očekivao…

Vrlo slično današnjem vremenu ostaje i sutra, pogotovo ujutro kad će se temperatura spustiti još niže nego proteklih dana….

Vrlo slično današnjem vremenu ostaje i sutra, pogotovo ujutro kad će se temperatura spustiti još niže nego proteklih dana. Čekaju nas debeli minusi i do -18, a ispod nule bit će i posvuda na Jadranu. Ono što je dobra vijest je da će oslabjeti vjetar, a samo će u podvelebitskom kanalu i na jugu bura još imati jake udare.

Sutra poslijepodne nas čeka više-manje slično kao vrijeme kao i danas – sunčano te i dalje hladno. Najviša temperatura kretat će se od -8 do -5, ali uz slab vjetar, pa će osjećaj hladnoće biti manji. Na istoku će također biti sunčana razdoblja i slab vjetar. Temepratura će se kretati od -5 do -7 stupnjeva.

Sunčano i vrlo hladan dan bit će i za sjeverni Jadran, a pogotovo za gorski dio zemlje. Dobra vijest je da će bura poslijepodne potpuno oslabjeti pa će barem osjećaj hladnoće biti manji. Južni dio zemlje također će imati sunčan i hladan dan. Dnevna temepratura ovdje će barem biti iznad nule.

Još u četvrtak se pripremite na jako nisku temeperaturu, ponegdje i nižu od -20 stupnjeva što je definitivno vrhunac ovog hladnog vala. Iza toga slijedi toplije vrijeme, ali u petak i subotu to zatopljenje može urokovati opasnu poledicu i kišu koja se smrzava na tlu.

Na Jadranu će u četvrtak biti još haldno, moguće i s malo snijega, a zatim slijede zatopljenje i kiša, moguće i obilna i jaka.

Dakle, sutra i u četvrtak bit će još vrlo hladno, osobito ujutro, no rijetko gdje će i najviša temperatura prijeći nulu – samo na Jadranu, osobito južnom dijelu. Zatim slijede topliji dani.

dnevnik.hr