U 47. GODINI IZNENADA UMRLA PJEVAČICA THE CRANBERRIESA: Familija traži da se poštuje privatnost…

Svjetski poznata pjevačica Dolores O'Riordan iznenada je preminula u 47. godini. 

– Članovi njene familije su shrvani i mole za privatnost u ovim teškim trenucima – navodi se u zvaničnom obavještenju za javnost.

Njeni prijatelji i kolege šokirani su tužnom viješću.

– Ona je unosila svjetlost i vedrinu u živote svoje familije. Imala je dobar život, svi smo jako tužni što nas je ovako rano napustila – izjavio je njen prijatelj Canon McNamara.

Pjevačica se krajem prošle godine pohvalila da je održala nekoliko koncerata nakon duže pauze.

– Osjećam se sjajno, nisam nastupala mjesecima, stvarno sam uživala – napisala je tada Dolores na društvenoj mreži.

Dolores je bila irska kantautorica koja je predvodila The Cranberries, jednu od najuspješnijih rock grupa devedesetih koji je tokom karijere prodala preko 40 miliona albuma.

Cranberriesi su se proslavili svojim drugim albumom objavljenim 1994. godine, s kojeg dolazi i singl ‘Zombie’. Dolores O'Riordan napisala je stihove za gotovo sve pjesme Cranberriesa, a muziku je komponovala zajedno s gitaristom Noelom Hoganom (46).

O'Riordan je iza sebe ostavila djecu Taylora Baxtera (20), Molly Leigh (16) i Dakotu Rain (12), koje je imala iz braka s menadžerom grupe Duran Duran, Donom Burtonom (55).

Nakon razvoda s Burtonom, s kojim je bila u braku 20 godina, Dolores je privedena zbog napada na stjuardesu tijekom leta iz New Yorka za Shannon. Pjevačica nije skrivala da pati od bipolarnog poremećaja.

Dolores Mary Eileen O'Riordan rođena je 06.09.1971. u okrugu Limerick. Bila je najmlađa od sedmero djece Terencea i Eileen O'Riordan. Cranberriesima se priključila preko audicije, a grupa se prvo zvala The Cranberry Saw Us.

Izdali su pet studijskih albuma prije nego što su prekinuli s radom 2003. godine, kada su se posvetili samostalnim projektima. Bend je pauzu prekinuo 2009. te su počeli svjetsku turneju, koja je trajala gotovo godinu dana.

doznajemo.com