TUŽNA VIJEST NAS JE UVELE U NOVU GODINU: Samoubica skočio sa osmog sprata i pao na dječaka…

Dječak od nepune dvije godine poginuo je na jugoistoku u Ukrajini kada je muškarac (39) skočio sa osmog sprata zgrade u namjeri da izvrši samoubistvo.

Otac nesretnog dječaka vidio je trenutak kada je muškarac pao na njegovog sina. I samoubica i dječak poginuli su na mjestu događaja, iako su ljekari pokušavali da ih reanimiraju. Dječakova majka Anna Polishchuk pozdravljala se sa roditeljima nakon proslave Nove godine i izašla iz zgrade samo nekoliko minuta nakon što je muškarac pao na njenog sina.

Do tada su na mjesto događaja već stigle ljekarske ekipe, ali uprkos pokušajima reanimacije, dijete je podleglo, piše Daily Mail.

– Čuo sam glasan udarac i onda je majka dječaka istrčala napolje. Otrčala je do ambulantnih kola gdje su ljekari pokušavali oživjeti njenog sina, i sve je odmah shvatila. Morao sam da zatvorim prozor, njeni vrisci su bili agonija bola. Nisam mogao da slušam – ispričao je komšija Sergej Borisov.

Žena iz komšiluka ispričala je da je jedna doktorica rekla “molite se za dečaka, pokušavamo da ga spasimo”.

Doktor Vitalij Reznikov kazao je da je muškarac koji je izvršio samoubistvo pao pravo na dječaka.

– Mališan se potpuno slomio pod udarcem. Pokušali smo ga reanimirati ali je umro u ambulantnim kolima – rekao je doktor.

Samoubica je identifikovan kao Jevgenij, građevinski radnik koji je bio komšija dječakovih rođaka. Kako su ispričale komšije, on je poznavao njihovu porodicu, kao i dječaka kojeg je ubio.

Dječak od nepune dvije godine poginuo je na jugoistoku u Ukrajini kada je muškarac (39) skočio sa osmog sprata zgrade u namjeri da izvrši samoubistvo.

faktor.ba