TUŽNA PRIČA O ŽENI KOJA JE DANAS PRIJETILA DA ĆE “POBITI DJECU” U HRASNICI: Ima dvije kćerke…

Nakon više od dva sata drame u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje se žena bila zabarikadirala u stan i prijetila da će “poklati djecu”, Hitna pomoć ju je, zajedno sa kćerkom, odvezla na ukazivanje medicinske pomoći.

Medicinari su prvo iz stana izveli djevojčicu, koja je prema tvrdnjama komšija teško bolesna, a potom i majku, za koju su izjavili da također ima zdravstvenih problema i da se radi o psihičkom bolesniku, javlja Faktor.

Jedna od kćerki završila je srednju školu, a bolesna djevojčica ima 15 godina.
Prema informacijama koje su tom izvoru potvrđene i iz policije, povrijeđenih osoba u incidentu nije bilo. Žena je prevezena na Psihijatrijsku kliniku.

Ona je, kako su ispričale komšije, navodno uzela nož i prijetila kako će “poklati djecu”. Komšije navode kako se radi o samohranoj majci, koja ima dvije kćerke, od kojih je jedna u invalidskim kolicima.

Budući da je zaključana u stanu, vatrogasci su unutra ušli kroz balkon, dok je druga ekipa razvalila ulazna vrata, kako bi medicinari Hitne pomoći i policija mogli ući unutra, a navodno je na mjesto događaja izašao i socijalni radnik.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdili su da je policija izašla na intervenciju nakon prijave da se čuje vika i galama, kako bi pružila asistenciju ljekarima.

Nakon više od dva sata drame u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje se žena bila zabarikadirala u stan i prijetila da će “poklati djecu”, Hitna pomoć ju je, zajedno sa kćerkom, odvezla na ukazivanje medicinske pomoći. Medicinari su prvo iz stana izveli djevojčicu, koja je prema tvrdnjama komšija teško bolesna, a potom i majku, za koju su izjavili da također ima zdravstvenih problema i da se radi o psihičkom bolesniku, javlja Faktor.

doznajemo.com