TUŽNA PRIČA O POTRAZI ZA OCEM ADMIRE ČEJVAN: Uspjeli ga pronaći u Zagrebu, a onda VELIKO RAZOČARENJE…

Moderne tehnologije, pa i Internet, donijeli su novosti i kada je u pitanju potraga za osobama s kojima je izgubljen kontakt, a ponekad su to i najbliži krvni srodnici. Vrijedi to i za djecu koja tragaju za svojim roditeljima…

Na Fejsbuku postoji više grupa koje se bave uspostavljanjem «pokidanih veza», a da nisu sve potrage sa sretnim završetkom govori primjer Admire Čejvan.

Ona je tražila oca kojeg nije nikada vidjela niti čula.

– Nije se Admira nadala da će se brzo naći njen otac Zijad Čejvan, porijeklom iz Turbeta, koji živi u Zagrebu i ima suprugu, sina i kćerku. Pošto Zijad nema reg. broj telefona našli smo njegovu kćerku tj. Admirinu (polu)sestru Marinelu Čejvan na Fejsu. Pisala Admira i okusila gorku istinu da otac i njegova porodica nova ne žele kontakt. Odnosno, Marinela je blokirala Admiru, mene i sve koji su joj se obratili u nadi da upozna oca. Utjeha je što sam joj uspio naći fotografiju oca, pa eto makar ga je vidjela. Zato poručujem svima koji traže roditelja da budu spremni i na ovakve stvari – napisao je gospodin Hanas Kovacević na grupi POKIDANE VEZE – TRAŽITE ŠKOLSKE PRIJATELJE ILI DRUGE OSOBE !!!

Sa spomenute grupe sumnjali su da možda Zijadova djeca, Marko (24) i Marinela (21) nisu upoznala oca o spomenutoj potrazi njihove polusestre. Zijad sa suprugom Maricom, inače rođenom Fočankom, živi u Zagrebu (Kozari put), pa su pokušaji da se ostvari kontakt nastavljeni, ali uz još jedno razočarenje…

– Taj nazovimo «otac» ne želi kontakt sa svojim prvorođenim djetetom. Nije se htio javiti na pozive kćerke, a kada ga je druga osoba kontaktirala, poručio je da ga više ne zovu u vezi toga i da ne želi ništa da zna o toj kćerki.

Doznajemo.com