TUGA U TUZLI (16.02.2018.) Na licu mjesta podlegla pješakinja koju je udario `Fiat Punto`…

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 9.05 sati dogodila u tuzlanskom naselju Simin Han jedna osoba je smrtno stradala, javlja Tuzlanski.ba.

Kako su za ovaj portal potvrdili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), u ovoj saobraćajnoj nesreći su učestvovali vozačica automobila Fiat Punto i 77-godišnjakinja pješakinja.

Pješakinja je povredama podlegla na mjestu nesreće.

Na uviđaj na mjesto nesreće izašli su službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK.

Očekuje se da istragom budu rasvijetljene okolnosti ove nesreće.

doznajemo.com

DANAS SE DOGODILO I OVO:

Jedan “pao”, za drugim se traga: Krali u RS-u, prodavali u Federaciji BiH

Banjalučka policija uhapsila je i ispitala Dinu Muratovića (43) zvanog Centa iz Zenice zbog sumnje da je glavni akter nekoliko krađa i teških krađa koje su se u proteklom periodu dogodile na području Banje Luke, Laktaša i Kotor-Varoši.

Kako saznajemo, on je uhvaćen zahvaljujući saradnji MUP-a ZDK i PU Banja Luka, koja je identificirala Muratovića kao kradljivca koji je djelovao na njihovom području.

Tokom ispitivanja utvrđeno je da je Muratović od jula 2017. godine do kraja januara ove godine zajedno sa još jednom osobom dolazio do trgovina u kojima je jedan od njih odvlačio pažnju prodavačima dok je drugi krao razne predmete. Te predmete su potom preprodavali na području FBiH.

U jednoj od prodavnica, iskoristivši nepažnju oštećene, ukrao je i novčanik sa novcem.

– Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 1.800 KM. Identifikovan je i drugi kradljivac za kojim je raspisana potraga u cilju njegovog pronalaska i hapšenja – kazala je za Faktor Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

O navedenim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se, nakon kompletiranja predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za rasvjetljana krivična djela.

Faktor.ba