TUGA U CIJELOJ BIH: Jedan se bori za život pogledajte kako su nastradali BH policajci

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila na dionici autoputa A1 Jošanica- Podlugovi, u mjestu Kadarići na području općine Ilijaš, povrijeđena su dvojica graničnih policajaca, od kojih je jedan u teškom stanju, dok je 27-godišnji vozač “opela malvano” E. H. iz Žepča uhapšen zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i ugrožavanja javnog saobraćaja.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo oko 14.30 sati. Tom prilikom je automobil “opel malvano”, kojim je upravljao E. H., udario 42-godišnjeg graničnog policajca R. D. iz Rudog, a potom i u vozilo Granične policije BiH “VW transporter”, koje se zaustavilo i iz kojeg je on ranije izašao sa mjesta suvozača.

Nakon udara u vozilo Granične policije BiH, “opel” potom udario i E. M. (42) sa Ilidže, koji je također izašao iz “VW transportera”, prethodno ga zaustavivši u zaustavnoj traci autoputa.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život, zadobio je pješak – suvozač iz vozila “VW transporter” R. D., kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu, gdje je i zadržan na daljem liječenju.

– Lakše tjelesne povede zadobio je pješak – vozač E. M., kojem je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je otpušten na kućno liječenje – kazali su iz policije.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policajcima MUP-a KS i sudskim vještacima saobraćajne i mašinske struke.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa, policajci su istog dana u 20.30 sati uhapsili E. H., vozača “opela”.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.
Faktor.ba