Tuga: POTRESNI DETALJI PRONALASKA MALE CURICE u kontejneru za smeće u centru Sarajeva…

Zadnjeg dana 2017. godine, policajac je u kontejneru za smeće u samom centru glavnog bosanskohercegovačkog grada pronašao novorođenče.

– U kontejneru u Sarajevu u nedjelju je pronađena živa beba stara tek nekoliko dana, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Sve je počelo nakon što su u nedjelju nešto iza 17 sati građani obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u Ulici Koševo dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječiji plač. Pripadnici Druge policijske uprave – Policijske stanice Centar odmah po dojavi stigli su na lice mjesta da provjere šta se događa.

Jedan od policajaca nageo se preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo je pretraživati odakle dolazi glas. I policija i građani bili su nemalo iznenađeni kada je policajac između gomile smeća našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u frotir. Nekolicina građana koja se zatekla na licu mjesta ostala je u šoku. Niko nije mogao vjerovati da je beba ostavljena u kontejneru.

Kako je precizirano, pripadnik policije pronašao je bebu u kontejneru u ulici Koševo, sarajevske općine Centar, nakon čega je prevezena na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje se i sada nalazi.
Ništa manje nisu bili iznenađeni ni pripadnik policije, koji je dijete odmah smjestio u svoje vozilo kako bi se ugrijalo. Zahvaljujući njihovoj pravovremenoj reakciji, novorođenče je odmah prebačeno na Pedijatrijsku kliniku.

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Kako smo doznali, doktori koji su pregledali dijete konstatirali su da se radi o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzima Centar za socijalni rad.

Doznajemo.com/Avaz.ba