TUGA KAVU BOSNA NE PAMTI: Pogledajte u kakvom je sudaru vozač na mjestu poginuo…

Pedesettrogodišnji vozač automobila “renault” poginuo je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Zlatnih ljiljana u Gračanici, potvrđeno nam je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Kako nam je kazao portparol MUP-a TK Izudin Šarić, nesreća se dogodila u 8.15 sati, kada je, iz još neutvrđenih razloga, vozač automobila izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i udario u stanicu tehničkog pregleda.

– Na mjestu događaja konstatirana je smrt vozača. Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac koji je naložio da se obavi uviđaj. Za vrijeme uviđaja koji su obavili službenici PU Gračanica, saobraćaj je preusmjeravan na okolne ulice – kazao nam je Šarić.

Tačni uzroci ove nesreće bit će poznati nakon završenih istražnih radnji.

DANAS SE TAKOĐER DESILO I OVO:

Saobraćaj obustavljen: Sudar kod Olova, jedna osoba prevezena u KCUS

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 9.25 sati na Matinoj krivini, na izlazu iz Olova prema Sarajevu.

-Sudarili su se kamion i automobil pri čemu je povrijeđen vozač automobila i on je prevezen na Klinički centar u Sarajevo – rekao je za Faktor dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Saobraćaj je na ovoj dionici nakon nesreće potpuno obustavljen.

Tragedija u Srbiji: Muškarac i žena stradali u ledenoj vodi

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se najvjerovatnije dogodila sinoć, a otkrivena je tek oko 10 sati jutros, stradao je muškarac M. B. (36) i nešto mlađa djevojka za koju policija pretpostavlja da je u pitanju njegova supruga.

U blizini mjesta gdje je došlo do nesreće nema mnogo kuća pa slijetanje automobila u hladan kanal niko od stanovnika naselja Crvenka u Borči nije čuo niti vidio. Najbliži stanari nalaze se na oko 200 metara od mjesta udesa i kažu da nisu ništa vidjeli sve dok se jutros u ovoj ulici nije pojavilo više policijskih vozila, vatrogasaca i ronilaca.

Naime, tek oko 9.50 sati jutros slučajni prolaznik vidio je da iz kanala viri automobil i pozvao je policiju. Tek po dolasku policajaca koji su počeli vaditi automobil iz vode utvrđeno je da se u njemu nalaze dva beživotna tijela, javlja Blic.

Ronioci su se ubrzo spustili u ledeni kanal kako bi ga pretražili i saznali da li je u udesu stradao još neko.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo u toku noći, te da je auto usljed neprilagođene brzine u krivini sletio sa puta i završio u kanalu. Žena iz vozila još nije identifikovana, ali pretpostavlja se da je u pitanju supruga stradalog M. B.

faktor.ba