TRAGEDIJA POTRESLA GRAD Poznatu pjevaćicu ubio njen nevjenčani suprug, bio `zubar bogatih`…

Velika tuga u familiji dvoje mladi ljudih koji su umrli pod tragičnim okolnostima. 31-godišnju Anastasiju Cecati, model i pjevačicu iz Moldavije u nedjelju je pretukao, a zatim ubio ubodom nožem u vrat njen nevjenčani suprug Aleksej Mitači (34), vjerovatno najpoznatiji stomatolog iz ove zemlje, kod kojeg su dolazili bogati i poznati.

Tragedija se dogodila u njegovom stanu u poslovno-stambenom centru u glavnom gradu Kišnjevu. Nakon što je naletu ludila ubio 31-godišnjakinju, Aleksej je skočio sa 7. sprata u smrt.

Pripadnici hitnih službi koji su došli na lice mjesta nisu mu mogli pomoći. A kada je policija upala u stan, našli su Anastasiju kako leži u lokvi svoje vlastite krvi. Bila je mrtva. U stanu su našli bebicu, staru tek 20-tak dana, dijete ovog para, koja je prevezena u bolnicu i čije je stanje stabilizovano.

Anastasia i Aleksej su ukopani na različitim lokacijama, a svi oni koji su ih poznavali ostali su u nevjerici nakon takve tragedije.

Njeni poznanici prisjećaju koliko je bila sretna time što se ostvarila kao majka.

– Bila je vrlo nježna, osoba otvorenog srce i veoma hraba. Oboje su bili uvijek pozitivni. Ona je željela familiju, bila je toliko sretna kad je zatrudnjela…

I prijatelji i poznanici Alekseja su u šoku. Njegova familija je oprhvana bolom. Niko ne vjeruje da je tako nešto mogao učiniti. On je već prije bio oženjen Elenom i ima dijete staro 4 godine.

Tokom sahrane zabilježene su i potresne scene.

Hitna pomoć morala je pružati pomoć shrvanoj majci ubijene. Familija Anastasije iz Ploestija obećala je da će se na najbolji način brinuti o bebici.

doznajemo.com