TOTALNA RASPRODAJA U ZIMSKOM PRIJELAZNOM ROKU: Pogledajte kojih 6 reprezentativaca BiH je prodato…

Fudbalski klub Sarajevo danas je ostao bez trojice mladih fudbalera, igrača koji su sasvim sigurno predstavljali budućnost kluba sa Koševa.

Ipak, Nedim Hadžić, Demirel Veladžić i Rijad Sadiku odlučili su svoje karijere nastaviti graditi u inostranstvu. Prva dvojica fudbalsku budućnost potražili su u redovima portugalskog drugoligaša Leixoesa, dok je Sadiku novi član belgijskog prvoligaša Mouscrona.

Rasprodaja mladih fudbalera Bordo tima očito će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana, tokom kojeg bi i kapiten seniorskog sastava Marko Mihojević trebao potpisati ugovor sa solunskim PAOK-om.

Tako će klub iz Titove 38B za manje od 48 sati ostati bez četiri možda i najperspektivnija fudbalera iz svog sastava.

Ako ovim tranferima pridodaju i raniji odlasci tokom zimskog prelaznog roka, a tu prevashodno mislimo na odlazak Advana Kadušića (U-21 reprezentativac) u Zrinjski i Imada Rondića (U-18 reprezentativac) u prašku Slaviju, Sarajevo je ove zime ostalo siromašnije za šest omladinskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine!

Pitanje je hoće li novci koji će se sliti u kasu Bordo tima biti dovoljni da nadoknade odlazak fudbalera koji su definitivno predstavljali budućnost kluba.

Prva je šteta što nas Hadžić, Veladžić, Sadiku i Rondić nisu počastili makar jednom seniorskom sezonom, ovako su samo potvrdili kvalitetan rad Akademije FK Sarajevo, bez da su dobili pravu šansu u seniorskom timu.

Fudbalski klub Sarajevo danas je ostao bez trojice mladih fudbalera, igrača koji su sasvim sigurno predstavljali budućnost kluba sa Koševa. Ipak, Nedim Hadžić, Demirel Veladžić i Rijad Sadiku odlučili su svoje karijere nastaviti graditi u inostranstvu. Prva dvojica fudbalsku budućnost potražili su u redovima portugalskog drugoligaša Leixoesa, dok je Sadiku novi član belgijskog prvoligaša Mouscrona.

faktor.ba