TINEJDŽERKA završila kod direktorice jer je SVOJIM SIS*MA UZNEMIRAVALA učenike ali i nastavnike. Evo u čemu je “problem”!

Devetnaestogodišnju Lizi Martines (Lizzy Martinez) s Floride direktorica škole Brejden River (Braden River) u gradu Brandetonu pozvala je u svoju kancelariju na razgovor zbog majice koju je djevojka tog dana nosila u školu.

Lizin izbor tog dana bila je siva pamučna majica, no problem je navodno bio u tome što djevojka ispod nje nije nosila grudnjak, prenosi Index.hr.

Njeni profesori su to primijetili pa su obavijestili direktoricu, koja je pozvala Lizi u ured i pitala je: “Nosiš li grudnjak?” Iako se možda trebala zapitati zašto su profesori uopće gledali u grudi djevojčice.

Kad je Lizi odgovorila da ne nosi grudnjak, direktorica joj je savjetovala da ili nabavi grudnjak ili stavi flastere na bradavice da se one ne bi isticale.

Navodno su se nastavnici žalili da Lizine bradavice ometaju učenike i nastavnike.

– Osjećala sam se poniženo, djevojke moraju nositi nešto što dečki ne moraju – rekla je djevojka.

U školskom pravilniku nema odredbe o obaveznom nošenju grudnjaka, no školska uprava odlučila je da će je sljedeće godine unijeti. Lizi pak poručuje da grudnjak neće nositi i dalje jer to pravilo smatra diskriminacijom.

BOLIVUDSKA SUPERZVIJEZDA SALMAN KHAN OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA

Bolivudska superzvijezda Salman Khan osuđen je na pet godina zatvora zbog krivolova rijetke vrste jelenske antilope u indijskom rezervatu prije dvije decenije.
Sudija ga je opisao kao čestog prekršioca.

Glumac je tvrdio da nije pucao na dvije jelenske antilope u zapadnoindijskom rezervatu 1998.

Khan je prisustvovao izricanju presude u sudu u zapadnom indijskom gradu Džodpuru.

Policija ga je poslije izrečene presude odvela u lokalni zatvor, ali će vjerovatno biti oslobođen uz kauciju u narednih nekoliko dana dok se čeka odluka o njegovoj uloženoj žalbi.

Policija je navela da je dodatno obezbjeđenje naloženo za njegov zatvor.

-On je uložio žalbu i apelacioni sud će odlučiti da li će razmatrati žalbu sutra ili nekog drugog datuma rekao je tužilac Bavani Sing Bati novinarima.

Khan (52), igrao je glavne uloge u više od 90 filmova na hindi jeziku, ali dugo ga u Bolivudu prati reputacija lošeg momka, poznatog po sukobima s policijom i turbulentnim vezama sa ženama.

On je proveo ukupno 18 dana u zatvoru 1998, 2006. i 2007. godine, u vezi sa slučajevima krivolova, ali je oslobođen uz kauciju, prenijela je indijska agencija PTI.

Bio je osuđen na zatvorske kazne između jednu godinu i pet godina u povezanim slučajevima ali je oslobođen u apelacionom sudu zbog nedostatka dokaza.

Bolivud se brzo ujedinio u odbranu Khana, prenosi Beta.

-Srce mi je uz Khana. Mislim da je ovo suviše oštro- napisao je glumac Arjun Rampal na Twitteru.

Još četiri zvijezde također optuženo u tom slučaju je oslobođeno.

Oni su bili u džipu koji je, kako se vjeruje, vozio Salman Khan za vrijeme tog lova.

Jelenska antilopa je ugrožena vrsta zaštićena prema indijskom Zakonu o divljim životinjama.
Avaz