TEŠKE VIJESTI ZA SRBIJU: Austrija je priznala Kosovo…

Austrijski kancelar Sebastijan Kurz poručio je danas u parlamentu da je stav zvaničnog Beča jasan kada je riječ o Kosovu i pored toga što članica koalicione vlade Slobodarska partija (FPO) ima svoju poziciju poznatu svima.

Kurz je danas u parlamentu, osim brojnih unutrašnjih pitanja, morao da odgovara i na pitanja vezana za izjavu vicekancelara i lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea (Heinz-Christian Strache) pred posjetu Srbiji.

Štrahe je tada, u intervjuu za “Politiku” podsjetio da je njegova FPO oštro kritizirala austrijsko priznanje Kosova, ali da je to sad činjenica koja se više ne može mijenjati, i dodao da bi pravo na samoopredjeljenje sjevera Kosova ili autonomija bili poželjni.

Kancelar Kurz je naglasio da je Štrahe već objasnio okolnosti oko njegove izjave i da je sve pojasnio.

– To da FPO ima svoje pozicioniranje po ovom pitanju je svima jasno. Međutim utvrđen je i stav vlade i jasno je da taj stav podržavaju svi članovi vlade – istakao je Kurz.

On je, inače, nakon bure oko izjave Štrahea, već jasno stavio do znanja da je Austrija priznala nezavisnost Kosova i da neće mijenjati svoj stav, kao i da je to pozicija koju podržavaju svi članovi vlade.
Avaz

Naomi Campbell i Skepta snimili intimne fotografije za magazin GQ

Naomi Campbell i reper Skepta snimili su intimne fotografije za naslovnicu apriliskog izdanja britanskog magazina GQ.
Naomi i Skeptu upoznao je urednik Voguea Edward Enninful u novembru 2016. godine. Njih dvoje su ranije sarađivali zbog reperove linije donjeg veša, dijela njegovog unisex Mains brenda.

Fotografije za GQ je snimila An Lee, a dvojac je u intervjuu priča o brojnim temama, između ostalog, o Donaldu Trumpu, Harveyju Weinsteinu i pokretu #MeToo.

Campbell je u srijedu na Instagramu objavila fotografiju s naslovnice na kojoj se ne vide lica, a fanovi su pisali kako je to naslovnica godine i kako ona i Skepta zajedno izgledaju odlično. Iako još nisu potvrdili da su u vezi, o njihovoj ljubavi spekuliše se od januara.

Aprilsko izdanje popularnog magazina u prodaji će biti od 8. marta.