TEŠKA NESREĆA: Autobus udario u putnike na stanici, poginule najmanje tri osobe…

Najmanje tri osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u istanbulskom distriktu Uskudar na istočnoj obali Bosfora, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA javio je da se jedan putnički autobus sudario s drugim autobusom na samom prilazu autobuskoj stanici u Uskudaru.

Vozač putničkog autobusa izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u putnike koji su čekali na stanici. Najmanje tri osobe smrtno su stradale, a više povrijeđenih je odvezeno u istanbulske bolnice.

U toku je uviđaj i istraga o uzroku nesreće.

U slijetanju autobusa u rijeku poginule 43 osobe

Najmanje 43 osobe su poginule u indijskoj državi Zapadni Bengal kada je putnički autobus ranije ove sedmice sletio s ceste i završio u rijeci, saopštile su indijske vlasti.

Lokalni zvaničnici su saopštili da su spasioci u srijedu uspjeli izvući beživotno tijelo i da se još četiri osobe vode kao nestale.

Saopšteno je da je u ponedjeljak 31 beživotno tijelo pronađeno u autobusu koji je kasnije izvučen iz rijeke. U utorak su spasilačke ekipe u rijeci pronašle još 11 tijela.

Nesreću je preživjelo 11 osoba.

U saobraćajnim nesrećama u Indiji godišnje život izgubi više od 110.000 osoba. Umor vozača, nemar, loš kvalitet putne infrastrukture i neadekvatno održavanje vozila su uobičajeni uzroci udesa u Indiji.

U sudaru kamiona i minibusa poginulo osam osoba

Najmanje osam osoba je poginulo, a dvije su povrijeđene u sudaru kamiona i minibusa na istoku Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros u blizini grada Vana, a uzrok nesreće je predmet pokrenute istrage.

Prema prvim informacijama, u direktnom sudaru kamiona i putničkog minibusa poginulo je najmanje osam, a povrijeđene su dvije osobe.

faktor.ba