SVI SU ZANIJEMILI KAO DA JE VRIJEME STALO: Kolinda je u svom stilu postavila ŠEŠELJA GDJE MU JE MJESTO! Ali ovako nešto, malo ko je mogao predvidjeti

Šešeljevo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinacke politike koja je donela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini, rekla je danas predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

– Njemu i takvima najveća je kazna postojanje nezavisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije – rekla je Kitarović, prenosi N1.

Prema njenim rečima, odluka predsednika Hrvatskog sabora o prekidu zvanične posete Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, navodi se u saopštenju Ureda hrvatske predsednice.

Ona je pozdravila reakciju najviših zvaničnika Republike Srbije i izrazila nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, postignut u poslednjih nekoliko meseci.
espreso.rs

Grupa migranata u parku kod Vijećnice, građani im kupuju hranu i traže smještaj

U parku prekoputa Vijećnice u Sarajevu nalazi se blizu 20 migranta, među kojima su i djeca, koji preko Bosne i Hercegovine pokušavaju stići u neku od evropskih zemalja. Prešli su dalek put, gladni su i žedni, neki od njih imaju i zdravstvenih problema i potreban im je smještaj. Grupa građana se organizovala i odlučila im pomoći.

“Prišla sam i pitala ih treba li im pomoć i oni su rekli da treba. Kupila sam im hranu, povrijeđene sam odvela u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, neki od njih nisu mogli ni hodati pa sam im plaćala taksi ili molila vozača tramvaja da nas vozi besplatno”, kazala nam je Denisa Štefan, jedna od osoba koje im pomažu.

Ističe da izbjeglice najčešće dolaze iz Pakistana, Libije, Sirije, Egipta, Alžira, Maroka i Tunisa, da slabo govore engleski jezik i da žele otići u zemlje zapadne Evrope. No, prije toga im je potrebna pomoć.

“Trebaju im hrana i smještaj, inače će biti prinuđeni da kradu od turista ili lokalnog stanovništva. Pokušavam im pomoći na razne načine, molim druge da ih smjeste ili im platim smještaj. Apelujem na vlast da im pomogne, jer su i nama drugi pomagali kada je bilo potrebno”, rekla je Denisa.

Podsjećamo, nadležne institucije u BiH u posljednjih nekoliko mjeseci zabilježile su veliki priliv migranata. Međutim, niko od njih ne želi ostati u BiH koja im služi samo kao tranzitna ruta na putu za evropske zemlje u kojima uglavnom imaju nekoga od rodbine ili prijatelja.
Klix.ba