SVI su mislili da su se USTAŠE OBRUKALE kada su poručile “tuđe ne damo, svoje ne damo!”, međutim IZGLEDA DA JE TO ISTINA! (VIDEO)

Mahali su zastavom na kojoj piše “Jasenovac – Za dom spremni”
Pripadnici nekadašnjeg HOS-a postrojili su se danas u Splitu kako bi obeležili dan osnivanja takozvane Nezavisne Države Hrvatske. Ipak, cela manifestacija ostaće upamćenja po lapsusu koji je napravio jedan od govornika.

Iako je vladina Komisija za suočavanje s prošlošću utvrdila da je korišćenje ustaškog pokliča “za dom spremni” u javnosti protivno Ustavu, Splitom se danas orio, a izvikivali su ga pripadnici HOS, koji su se danas postrojili u tom gradu ispred spomenika u naselju Split 3.

– Sve vas skupa pozravljam uz onu poznatu: “Svoje ne damo, tuđe ne damo!” Posebno ću sada pozdraviti naše poginule Kosovce, ovih ovde 46, kao i vas braće i sestre hrvatskim pozdravom “Za dom spremni!” – rekao je govornik na obeležavanju.

Mahali su zastavom na kojoj piše “Jasenovac – Za dom spremni”. Hrvatska država nije reagovala ovim povodom.

SVOJE NE DAMO, TUĐE NE DAMO

Ovaj lapsus mnogi su protumačili drugačije.

Iako zvuči kao slučajna greška tokom govora, mnogi Srbi smatraju da je ovaj govornik zapravo rekao pravu istinu.

Svesni smo situacije koja nas je zadesila u prošlosti, pa mnogi celu situaciju povezuju sa ovim lapsusom.

– Kada je rekao tuđe ne damo, verovatno je mislio da na ono što su nam već oteli. U pravu je, to nije njihovo. Hrvati ovo mogu da protumače kao lapsus, ali čovek je rekao kako zapravo jeste – samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Ovaj video postao je pravi hit na internetu za jako kratko vreme.

Pogledajte o kakvom lapsusu je reč:

Telegraf.rs