SVAĐA PRED PARLAMENTOM: “Došli su napasti SDA preko naših leđa, mi nećemo rušiti ništa”…

Tridesetak bivših boraca koji su se jutros okupili ispred Federalnog parlamenta još uvijek se nalaze na toj lokaciji. U međuvremenu između njih je došlo do prepirke

U međuvremenu j došlo do prepirke između grupe demonstranata te međusobnog optuživanja. Tokom rasprave jedan od njih je rekao:

– Ljudi, on vas laže, on vas vara. Oni su prodali Vogošću za sitne pare (blokada Vogošćanske petlje tokom prošlih protesta, op. a.), došli su da napadnu SDA preko nas. Ne može niko napasti nikoga, mi ne rušimo ništa – rekao je jedan od demonstranata, Amir Zećiri.

Nakon što je drugi demonstrant spomenuo “prvu liniju”, čovjek sa crnom kapom, Amir Zećiri, koji se vidi na snimku ga je upitao:

– Gdje si ti bio na prvoj liniji. Ja sam bio na Ivan planini na minus 22. Pitaj svog vođu koji je došao da napadne SDA.

Dio rasprave zabilježio je portal Index.ba.

Među grupom bivših borca je došlo do rasprave i o samim zahtjevima ove populacije prema federalnoj vlasti, a potom su spominjali i prošle proteste i blokade saobraćajnica.

U raspravi je, što se može vidjeti na snimku iznad, učestvovao i bivši oficir Petog korpusa Armije RBiH i načelnik štaba 506. brigade Sead Kličić. Na protestima su ga danas pitali: “Jesi li ti poveo vojsku na SDA. Na Predsjedništvo?”, što možete pogledati na snimku današnjih protesta.

Kličić je nakon prošlih protesta također svjedočio o blokadama saobraćajnica, kada je rekao: – Naša namjera nije bila da ometamo saobraćaj, ljude, bolesnike… Krivo mi je što sam u ovom učestvovao. Generalno, iza svega ovoga stoji politika – bio je otvoren Kličić. U nastavku možete pogledati i njegovu izjavu datu nakon blokada saobraćajnica početkom marta.

faktor.ba