SUTRA DOLAZI SNIJEG| Prelazak kiše u susnježicu u večernjim satima: Pogledajte gdje će pasti velike količine…

Sutra nas očekuje oblačno vrijeme s kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne tokom dana, uglavnom, bez padavina, uz sunčana razdoblja. U večernjim satima ili u noći sa subote na nedjelju, u Krajini prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina od 10 do 30, na sjeverozapadu Bosne od 40 do 60, a u Hercegovini, uglavnom, od 40 do 80, lokalno do 90 l/m2. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 6 do 12, na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini do 16 stepeni.

U nedjelju, 18.03., uglavnom pretežno oblačno. U Bosni povremeno sa snijegom ili kišom, a u Hercegovini s kišom. Padavine u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Nove padavine se očekuju u večernjim satima i u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 1 do 6, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U ponedjeljak, 19.03., oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom ili kišom, a u Hercegovini sa kišom. U večernjim satima u Bosni u područjima s kišom očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 6 do 11, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 10 do 14 stepeni.

I naredne sedmice nestabilno vrijeme u BiH

Početkom sljedeće sedmice, prema trenutnim sinoptičkim kartama, u našoj zemlji zadržat će se i dalje nestabilno vrijeme sa kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će biti slabijeg inteziteta, a prestanak padavina očekuje se u srijedu (21.03.). U petak (23.03.) u Bosni su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Temperature zraka bit će niže, a u Bosni prognozira se u jutarnjim satima i mraz. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 5 i 10°C, saopćeno je.

N1/Avaz