SUDIJA ŠOKIRAO U BUNDESLIGI: Na kraju poluvremena (0:0) vratio igrače iz svlačionice da BI SE IZVEO PENAL!

Utakmica 30. kola njemačke Bundeslige između Majnca (Mainz) i Frajburga (Freiburg) vjerovatno će ući u historiju fudbala zbog pomalo bizarnog događaja.
Naime, glavni arbitar na susretu Guido Vinkman je označio kraj poluvremena i poslao igrače u svlačionicu na odmor, pri rezultatu 0:0.
Ipak, prije nego je i sudijska trojka izašla s terena pogledali su snimak sporne situacije gdje su fudbaleri Mainza tražili penal nakon igranja rukom jednog defanzivca Frajburga.
Nakon što je utvrdio da je Kempf igrao rukom, sudija je pozvao sve igrače iz svlačionice da se vrate na teren kako bi se izveo penal, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je De Blasis.
Pogledajte ovu nevjerovatnu scenu:

Vrijedi naglasiti kako je Majnc slavio u utakmici rezultatom 2:0, a oba gola postigao je De Blasis.
Avaz

Mogherini uoči posjete Balkanu: Perspektiva članstva važi za sve države regije

Kontinuirani rad sa zapadnim Balkanom je interes Evropske unije i država članice, rekla je večeras Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Evropske unije nakon zasjedanja Vijeća za vanjske poslove u Luksemburgu.

Šefovi diplomatija EU danas su osim situacije u Siriji i Iranu, tokom ručka, razgovarali i o pripremama za samit EU-Zapadni Balkan koji će biti održan u Sofiji u maju.

Mogherini je istakla da je postignuta saglasnost da treba pružiti kredibilitet evropskom putu svih država regije.

“Imali smo vrlo opširnu diskusiju o zapadnom Balkanu i o pripremama za samit u Sofiji u maju ove godine. Jasno je izražena podrška strategiji proširenja koju je predložila Evropska komisija”, poručila je Mogherini.

Ona sutra započinje balkansku turneju u kojoj će posjetiti države regije izuzev BiH i Kosova, a uporedo s objavom izvještaja o napretku svih država koje su u procesu proširenja. No, Mogherini je večeras rekla kako predanost EU i perspektiva za članstvo važi za sve države.

“Izražavamo svoju jasnu predanost i angažiranost u regiji u cjelini, u odnosu na svih šest država te perspektivu za proširenje”, poručila je Mogherini.
Klix.ba