STRAVIČNO! Tijelo poznate glumice (46) pronađeno MRTVO u njenom automobilu, ubio je…

Ona je dobivala ushićene kritike za svoj rad na pozornici i na ekranu, pojavivši se u kratkom horor filmu i drami. Također je voljela pomagati kao mentor mladim glumcima. Kada nije bila na sceni, jedan od njenih hobija bio je rad na lokalnoj farmi i često je s prijateljima dijelila domaće povrće.

Glumica je bila ljubazna, nježna i velikodušna, i tog 25. decembra njeni prijatelji su jedva čekali da se vide s njom. Ali, na večeru nikad nije došla…

Prošlog mjeseca, njen ubica je osuđen na 30 godina zatvora, kao dio nagodbe s Tužiteljstvom. Treba doživotno biti upisan u registar se*sualnih prestupnika.

U međuvremenu, isplivala je većina detalja užasnog zločina, koji po nekim svojim elementima nadmašuje i najstravičnije holivudske filmove. U nastavku pročitajte šta se desilo…

Na sam Božić prošle godine, talentovana glumica Tricia McCauley provela je dan pekući pitu i pripremajući praznične specijalitete. 46-godišnjakinja je trebala večerati sa svojim prijateljima iz teatra. Ona je jako voljela provoditi vrijeme s ljudima iz umjetničke zajednice u glavnom gradu SAD Washingtonu, a bila je dio teatarske scene 30 godina. Bila je jako omiljena u tim krugovima…

Ona je dobivala ushićene kritike za svoj rad na pozornici i na ekranu, pojavivši se u kratkom horor filmu i drami. Također je voljela pomagati kao mentor mladim glumcima. Kada nije bila na sceni, jedan od njenih hobija bio je rad na lokalnoj farmi i često je s prijateljima dijelila domaće povrće.

Glumica je bila ljubazna, nježna i velikodušna, i tog 25. decembra njeni prijatelji su jedva čekali da se vide s njom. Ali, na večeru nikad nije došla…

Duane Johnson na početku je tvrdio da se Tricia sama ubila

Ali, u stvarnosti ju je on silovao i ubio.

NESTALA. U 4.30 poslijepodne, Tricia je postavila status na Facebook gdje je napisala da ide na večeru. Već se i spakovala za let sutra, jer je idućeg dana trebala ići kod familije. Ušla je u malu Toyotu s dvoje vrata, na kojem je bila naljepnica «Sadite više drveća». No, na zabavu s prijateljima nije stigla.

Oni su, nakon što se nije pojavila, pokušali da je kontaktiraju. Već jednom prije je bila zaspala i nije se pojavila na okupljanju, pa su pretpostavili da je opet nešto slično u pitanju.

No, idućeg dana, 26. decembra, nije se ukrcala na let za koji je imala kartu i ubrzo je prijavljen njen nestanak.

Njeni najbliži pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama kako bi ju se pronašlo. Naišla je na veliki odjek – priča o ženi koja je nestala na sam Božić, potaknula je mnoge da pokušaju pomoći da se ona vrati svojoj familiji i prijateljima, koji su pretraživali put kojim je od svog stana trebala ići na večeru. Policija je ušla u stan, ali tamo nisu zatekli ništa sumnjivo.

Tricijino tijelo pronađeno je nagurano u zadnjem dijelu njene bijele Toyote

POLICIJA je ubrzo naišla na prve tragove. Otkrili su da je njena kreditna kartice korištena nakon nestanka, ali se činilo da je najvjerovatnije ukradena. Također su ušli u trag Toyoti, nadzorne kamere snimile su muškarca kako je vozi. Javnost je zamoljena da pomogne u potrazi.

27. decembra neko je primijetio traženog muškarca u apoteci i pozvana je policija, koja je na licu mjesta zatekla Tricijin automobil parkiran i sumnjivca koji je kod sebe imao ključeve vozila. Kada su inspektori otključali automobil unutra su pronašli mrtvo tijelo nestale žene, sakriveno između zadnjih i prednjih sjedišta, kako se ne bi vidjelo izvana. Njene noge su bile vezane sigurnosnim pojasom. Obdukcija će pokazati da je bila silovana, pretučena i na kraju zadavljena vlastitom maramom!

OSUMNJIČENI je identifikovan kao 29-godišnji Duane Johnson, također poznat i kao Adrian. Istraga je utvrdila da se on vozikao naokolo s tijelom ubijene žene. Lišen je slobode i optužen za ubistvo prvog stepena.

U međuvremenu, Tricijin shrvani brat Brian na socijalnim medijima javio je o tome šta se desilo: «Tricia više nije s nama. Pronašli su njeno tijelo. Hvala svima koji su pomagali u potrazi, kao i na vašoj podršci i ljubavi. Svima vama, njenoj familiji u Washingotnu, znam koliko ste joj značili i koliko je mislila na vas. Hvala vam što ste sve ove godine bili tu za nju…»

Dalja istraga je otkrila da je Duane bio beskućnik. Malo prije zločina, našao se iza rešetaka zbog krađe električnih četkica za zube u jednoj apoteci, ali je zbog nedostatka svjedoka i legalnih procedura brzo pušten, pa čak ni njegovo kretanje nije bilo pod nadzorom, što je trebalo.

Tricia na sceni

U SVOJOJ ODBRANI Johhson je tvrdio da mu je Tricia ponudila prevoz i da su imali dobrovoljni se*sualni odnos. Po njegovoj priči, nju su zatim obuzele «crne misli» i počinila je samoubistvo objesivši se u automobilu, a prethodno mu je rekla da on može koristiti njen auto i kreditnu karticu.

– Ako je neko suicidalan i da vam svoje stvari, zar je to ilegalno? – pitao je istražitelje.

Još je priznao da je pokupio prostitutku dok je Tricijino tijelo bilo u autu, a kad su ga pitali zašto je učinio tako bolesnu stvar, tvrdio je da je mislio kao ona spava i da će se probuditi!?

No, policajci nisu baš povjerovali u njegovu priču, posebno jer su materijalni dokazi i forenzička istraga govorili potpuno suprotno. Duane također nije nikako mogao objasniti povrede koje je on sam imao na rukama i glavi, a koje su uočene kad je priveden, i koje mu je očito nanijela žrtva dok se očajnički pokušavala odbraniti. To je potvrdila i DNK analiza.

Dok su drugi provodili praznik, Tricijina familija je tugovala.

U SEPTEMBRU OVE GODINE Duane je ipak odlučio priznati zločin koji je počinio, a njegova odbrana sada se fokusirala na njegovu mentalnu bolest od koje pati godinama, a koja je u kombinaciji s konzumiranjem droge i alkohola vodila prema tome da završi na ulici, kao beskućnik. Ali, bilo je očito, da je iskoristio Tricijinu karakterističnu ljubaznost da počini zločin.

Prošlog mjeseca, Duane je osuđen na 30 godina zatvora, kao dio nagodbe s Tužiteljstvom. Treba doživotno biti upisan u registar se*sualnih prestupnika.

U okviru njegovanja uspomene na Triciu jedan vrt je dobio njeno ime i formiran je fond za pomoć teatarskim umjetnicima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

doznajemo.com