STRAVIČAN SLUČAJ U SARAJEVU: Momak pokušao zaštititi dječaka u tramvaju, završio u bolnici…

Hajrudin Zulfić (21) iz Sarajeva pretučen je jutros na tramvajskoj stanici na Pofalićima, nedaleko od Elektrotehničke škole u Sarajevu, dok je pokušavao odbraniti jednog mladića od dvojice nasilnika.

Kako je Zulfić izjavio za Faktor, incident se dogodio nešto prije osam sati, kada su dvojica mladića, prema njegovoj procjeni srednjoškolaca, prepriječili ulaz u tramvaj trećem, te mu s vrata otrgnuli šal.

– Momak, koji je imao šal s obilježjima nekog kluba, pokušao je ući u tramvaj, a ta dvojica su mu izlazeći iz tramvaja oteli šal. Ja sam im normalno, bez ikakve tenzije, rekao da momku vrate njegove stvari, na šta su oni prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuli na mene – navodi ovaj građanin.

Prema njegovim tvrdnjama, nasilnici su potom izvadili metalne palice i nekoliko puta ga njima udarili u ruku kojom se branio. Kako rukom više nije mogao izbjeći udarce, počeli su ga udarati po glavi i licu.

– Nakon toga su krenuli trčati i pobjegli su između zgrada. Sve to sam prijavio policiji i napravljen je zapisnik. Pomoć mi je pružena u Hitnoj pomoći, a kasnije i u Općoj bolnici. Ne znam ko su napadači, ni taj momak, prvi put sam ih vidio. U vrijeme incidenta stanica je bila puna ljudi. Ovo me neće pokolebati da sugrađanima pomognem ako neko krene otimati njihove stvari pred mojim očima i drugima želim reći da to u ovom gradu ne smijemo nikome dopustiti – zaključio je Zulfić, kako ga citira Faktor.

POLICIJA. U MUP-u Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jutros oko 8 sati pretučen mladić u ulici Zmaja od Bosne.

– Dobili smo dojavu da su nepoznate osobe napale 21-godišnjeg Z.H. iz Sarajeva. On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Intenzivno radimo na identifikaciji i pronalasku počinilaca – navode iz policije.

doznajemo.com