STRAŠNE SCENE: Majka i sin pronađeni u lokvi krvi. Da li je moguće da ovo uradi pas? Pogledajte detalje i prosudite…

Majka (52) i sin (27) pronađeni su mrtvi u lokvi krvi u stanu u Hanoveru u Nemačkoj. Policija sumnja da ih je zaklao njihov pas.

Ovu jezivu scenu otkrila je sestra ubijenog mladića. Ona je u više navrata pokušala da ga dobije telefonom, a kada nije uspela, otišla je do stana i kroz pozor videla brata koji leži u krvi.

Šokirana, pozvala je policiju, a kada su došli upozorila ih je da se u stanu nalazi i pas, američki staford, zbog čega su došli su i vatrogasci koji su psa uhvatili i stavili u kavez, pišu nemački mediji.

Policija sumnja da je pas iz neutvrđenog razloga napao vlasnike i naneo im povrede od kojih su umrli. Sin je bio teško bolestan i, prema fotografijama koje su uslikane, u stanu su se nalazila invalidska kolica.

U ovom delu Nemačke svi vlasnici pasa moraju imati dozvolu za njihovo držanje, odnosno moraju položiti teoretski deo ispita pre nego što nabave psa i praktični test u prvoj godini držanja psa.

Vlasti su se na to odlučile zbog učestalih napada borbenih pasa i nadaju se da će takvi napadi ubuduće biti sve ređi, piše Bild.
Telegraf.rs

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula: Premda vrijeme neće biti idealno, otvaranje žičare na Trebeviću bit će sjajno

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula napravio je zanimljivu vremensku prognozu za 6. april, Dan grada Sarajeva i dan kada će Trebevićka žičara nakon više od dvije decenije, ponovo biti otvorena.
Njegovu zanimljivu prognozu pročitajte u nastavku.

“Vozdra! Š'a ima!? Nova žica? Bravo! U petak, povodom otvaranja Trebevića, na kojem će biti hrpa djevojaka i mladića, i gdje će biti puno ića i pića, gotovo sigurno će biti i zamjetnog vjetra sa sjevera, koji kao da topli kaput obući tjera… A i osjećaj hladnoće pojačava, pa bi se mogla smrznuti poneka nepokrivena glava. Pritom će još i temperatura biti niža nego u četvrtak, pa će izraz lica, unatoč sreći, biti mlak. I dok će se skupljati lica važna, zemlja će biti mokra i vlažna, a pravi će berićet biti, ako kiša još i oko 11 sati neće lijevati. No, kako će program teći, možemo se nadati većoj sreći 🙂 Štoviše, velika je vjerojatnost ukazivanja dijelova nebeskog plavetnila, što će, uz novu žičaru, ubrzati mnoga bíla. A možda se čak malo i sunce nasmije, na jakne, odijela, kapute, a i dimije. No, potpunom razvedravanju nemojte se nadati, jer biste se mogli razočarati. Ukratko, premda vrijeme neće biti idealno, otvaranje nove žičare na Trebeviću bit će sjajno! Uživajte, i veselju se podajte! S nadom da će se naći novca i za izgradnju novog Vidikovca, bez obzira kome će jače tuči srce zbog presijecanja trebevičke vrpce, selam alejkum, doviđenja, zbogom, iz Zagreba pozdrav svima, i sarajevskoj raji i njenim gostima.

U potpisu: za neke Sabahudin, za neke Zoka, a inače Zoran – što trudi se biti jasan, zoran i koristan… 🙂
Klix.ba